"Hij is zo slecht!": Wellicht bliksemvertrek voor Anderlecht-aanwinst

Zaterdag 19 oktober 2024 - 21:00   I   door Redactie

Mathias 'Zanka' Jørgensen, de Deense verdediger van Anderlecht, ziet zijn positie steeds meer onder druk komen te staan. Waar hij met zijn ervaring stabiliteit had moeten brengen, slaagt hij daar keer op keer niet in. Zijn optreden in de laatste wedstrijd zorgde opnieuw voor opgetrokken wenkbrauwen, zowel bij de fans als bij de media.

De ochtend na de wedstrijd was het oordeel van de Belgische kranten niet mis te verstaan. La Dernière Heure noemde Zanka's prestatie ronduit dramatisch en beoordeelde hem met een karige 3 op 10. Ook Het Nieuwsblad gaf dezelfde score, met de opmerking: "Was aanvallend beter dan verdedigend. En dat is geen goed teken voor een verdediger. Hij verdedigt veel te vrijblijvend."

Vragen over zijn kwaliteiten

Het Laatste Nieuws ging zelfs een stap verder door zich af te vragen of Zanka ooit spits is geweest. "Dat zou verklaren waarom hij zo vaak verdedigend in de fout gaat." Bij SudPresse kreeg de Deen nog een lichte verbetering met 3,5 op 10, maar de boodschap bleef hetzelfde: Zanka was veruit de zwakste schakel. De scherpe woorden van Yves Taildeman bij LDH maken het plaatje compleet: "We vergeleken hem eerder met Wesley Hoedt, maar moeten onze excuses aanbieden. Zanka is zelfs nog slechter."

Een toekomst bij Anderlecht?

Met zulke harde kritieken lijkt Zanka’s toekomst bij Anderlecht steeds onzekerder te worden. De kans dat de club afscheid neemt van de verdediger lijkt met de week groter te worden, nu hij herhaaldelijk niet aan de verwachtingen voldoet.

TAGS  I  Anderlecht  I  Mathias Zanka  I  Jörgensen

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024