Hallucinant veel geld: Dit verdient Kevin De Bruyne bij Manchester City

Hallucinant veel geld: Dit verdient Kevin De Bruyne bij Manchester City
Vrijdag 18 oktober 2024 - 12:30   I   door Redactie

Kevin De Bruyne wordt aanzien als een van de beste voetballers ter wereld. Het blijkt ook dat hij zo betaald wordt. KDB behoort tot de grootste verdieners in de voetbalwereld. Dat blijkt uit de top tien die het Amerikaanse tijdschrift Forbes samenstelde.

Zoals elk jaar publiceert Forbes een lijst met de best verdienende voetballers, en dit jaar domineren spelers uit de Saudische competitie de top. Cristiano Ronaldo, die bij Al Nassr speelt, voert de lijst aan met een ongekend salaris van 263 miljoen euro per jaar, het hoogste bedrag ooit verdiend in het voetbal. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn eeuwige rivaal Lionel Messi, die bij Inter Miami speelt, maar het inkomen van Messi is minder dan de helft van wat Ronaldo in Saudi-Arabië verdient.

>Naast Ronaldo prijken ook andere grote namen uit de Saudi Pro League in de top vijf, waaronder Neymar (Al Hilal), Sadio Mané (Al Nassr), en Karim Benzema (Al Ittihad). Deze spelers profiteren van de enorme salarissen die de Saudische competitie biedt om wereldsterren aan te trekken.

 

Kevin De Bruyne in top tien

Ook Rode Duivel Kevin De Bruyne behoort tot de grootverdieners. Bij Manchester City ontvangt hij 36 miljoen euro per jaar, wat hem een plek in de top tien oplevert. Toch is De Bruyne niet de best betaalde speler binnen zijn club. Die eer gaat naar Erling Haaland, die jaarlijks 55 miljoen euro op zijn bankrekening ziet verschijnen. De Bruyne staat wel op de tiende plaats.

Poll: Vind jij dat voetballers zwaar overbetaald worden?

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Manchester City

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024