'Tadic-stunt in de maak bij Ajax'

'Tadic-stunt in de maak bij Ajax'
Donderdag 17 oktober 2024 - 10:00   I   door Redactie

Dusan Tadic, momenteel actief bij Fenerbahçe, overweegt na zijn spelersloopbaan aan de slag te gaan als coach. In een interview met het Turkse medium Takvim sprak de Serviër openlijk over zijn toekomstplannen, waarbij een terugkeer naar zijn oude club Ajax tot de mogelijkheden behoort.

Terugkeer als trainer niet uitgesloten

Tadic speelde tussen 2018 en 2023 voor Ajax en groeide er uit tot een van de steunpilaren van het team. De 35-jarige aanvaller laat weten dat hij graag wil coachen, mogelijk zelfs bij een van de clubs waar hij in het verleden speelde. “Ik wil coach worden. Dat kan ook bij een club waar ik als speler voor uitgekomen ben. Voor Fenerbahçe speelde ik bij Ajax en Southampton, het is een optie om bij een van die clubs ooit trainer te worden,” aldus Tadic.

Unieke overeenkomst met Ajax

Bij Ajax stond Tadic al eerder open voor een rol na zijn actieve loopbaan. In 2018 verlengde hij zijn contract bij de Amsterdammers met een unieke afspraak om na zijn carrière door te gaan als jeugdtrainer. “Het was een uniek aanbod, ik was misschien wel de eerste speler in de clubgeschiedenis die zo’n aanbod kreeg. Echt fantastisch om dat te mogen krijgen,” vertelt Tadic. Die overeenkomst kwam echter te vervallen toen hij voortijdig de overstap maakte naar Fenerbahçe.

Of Tadic daadwerkelijk terugkeert naar Ajax als trainer, blijft afwachten. Voorlopig geniet hij nog van zijn tijd op het veld, maar de toekomstplannen zijn alvast duidelijk: “We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt.”

Poll: Ben jij fan van Tadic?

TAGS  I  Ajax  I  Dusan Tadic  I  v24

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024