Niels Destadsbader compleet van slag: "Er is niks meer"

Niels Destadsbader compleet van slag:
Donderdag 17 oktober 2024 - 14:00   I   door Redactie

Het was een dag vol emoties voor Niels Destadsbader toen zijn loft in Deerlijk in maart in vlammen opging. In een openhartig gesprek bij De tafel van Gert blikte de zanger en presentator terug op het moment dat zijn leven plots volledig veranderde. De brand ontstond door dakwerken bij HVP Lighting, het bedrijf waar zijn loft deel van uitmaakte.

Destadsbader herinnert zich nog goed hoe hij zich die dag van geen kwaad bewust was. "Ik rook niks, ik zag niks", vertelde hij. Terwijl hij ontspannen in bad zat, probeerden zijn ouders, die twee huizen verder wonen, hem in paniek te bereiken. “Mijn telefoon lag aan de andere kant van de ruimte", legde Niels uit. Uiteindelijk was het zijn moeder die bij hem aanbelde. Ondanks dat de parlofoon al vijf jaar stuk was, werkte hij die dag plots wel. “Ik hoorde mijn mama schreeuwen via de parlofoon. Even later belde papa huilend: ‘Jongen, alles staat in brand’.”

Een ontsnapping op het nippertje

Niels besefte pas later de ernst van de situatie. Hij rende net op tijd naar buiten, slechts enkele minuten voordat het vuur zijn huis volledig had bereikt. “Gelukkig heb ik meteen mijn hondje meegenomen", vertelt hij, zichtbaar emotioneel. “Mijn hond is mijn kindje.”

De impact van de brand was enorm. “Het echte besef drong pas later op de dag binnen. Je wil naar binnen gaan, maar plots besef je, er is geen ‘binnen’ meer", zei Niels. Vrienden boden hem steun, maar de realiteit was hard: hij had letterlijk niets meer over. “Het eerste wat ik heb gekocht, is een tandenborstel en tandpasta. Toen ik in de auto een oude boxershort vond, begon ik te wenen van geluk. Tot ik zag dat er een gat in zat. Waarop ik opnieuw begon te wenen.”

TAGS  I  Niels Destadsbader

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024