'Frenkie de Jong belandt in nachtmerrie bij Barcelona'

'Frenkie de Jong belandt in nachtmerrie bij Barcelona'
Woensdag 16 oktober 2024 - 18:00   I   door Redactie

Barcelona heeft moeite om Frenkie de Jong te overtuigen zijn contract te verlengen. De 27-jarige middenvelder ligt nog vast tot medio 2026, maar de club wil graag langer door met de Nederlander. Ondanks dat er al sinds eind 2023 een voorstel ligt, is De Jong nog niet op het aanbod ingegaan.

Volgens Mundo Deportivo probeert Barcelona de spelmaker te verleiden met een contractverlenging, maar het voorstel houdt een lager salaris in dan zijn huidige overeenkomst. Dit komt deels door het achterstallige loon dat De Jong nog moet ontvangen. Toch vindt de club dat zij een aantrekkelijk voorstel op tafel heeft gelegd, maar merkt een bepaalde "kilheid" bij de middenvelder in de onderhandelingen.

De situatie rond De Jong is complex. In de zomer van 2022 kwam hij onder druk te staan om een transfer naar Manchester United te maken, wat hij uiteindelijk weigerde. Zijn contractdetails lekten toen uit, wat bijdroeg aan de spanningen tussen de speler en de club. Sportief directeur Deco, die later in functie kwam, is bekend met de situatie.

Noodzaak om te verkopen

Als De Jong niet voor volgend jaar zomer zijn contract verlengt, kan Barcelona zich genoodzaakt zien hem te verkopen. De club wil voorkomen dat hij in 2026 transfervrij vertrekt en zij niets terugziet van de destijds betaalde 75 miljoen euro, plus 11 miljoen euro aan bonussen. Ook bestaat het risico dat trainer Hansi Flick hem minder inzet als er geen zicht is op contractverlenging. De komende maanden worden cruciaal voor de toekomst van de Nederlandse middenvelder bij de club.

Poll: Denk jij dat het nog goed zal komen tussen Barça en De Jong?

TAGS  I  Barcelona  I  Frenkie de Jong  I  v24

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024