Dries Ventôse: "Iedereen bij Geel is mee in het verhaal van Urbain Spaenhoven"

Dries Ventôse:
Donderdag 10 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Flankaanvaller Dries Ventôse (34) is de speler met het meeste ervaring bij ASV Geel. Hij behaalde bij Rupel Boom en Beerschot nog successen onder de nieuwe trainer Urbain Spaenhoven. Niemand beter om de voorbije weken bij de Kempense club te analyseren en een blik te gunnen in de toekomst.

Jullie staan met 7 op 18 op een twaalfde plaats in de rangschikking. Had je dit na de voorbereiding verwacht?
"Nee. Totaal niet. Zo zie je maar dat een goede voorbereiding niet altijd alles zegt. Ik vond ons in de voorbereiding wel goed spelen. Dat was natuurlijk tegen enkele ploegen uit hogere reeksen waarbij we het spel niet moesten maken en we meer konden afwachten en tegenprikken. In de competitie wordt meer naar ons gekeken om het spel te maken. De tegenstanders wachten af en speculeren op de counter. Daar hebben we het momenteel moeilijker mee en dat resulteert in mindere uitslagen. Het was een moeilijke start, anders dan we hadden gehoopt."

Er zijn meer oorzaken dan alleen maar de manier van spelen van de tegenstander?
"Dat klopt. De manier van spelen is een deel van het probleem. We hebben het moeilijk om zelf het spel te maken, kansen te creëren en die kansen dan ook af te maken. Ook dat verloopt de laatste weken moeizamer. Het ontbreekt ons soms aan efficiëntie. We slikten een aantal te gemakkelijke tegengoals door persoonlijke fouten. Het is een samenloop van omstandigheden. We komen vaak voor, maar na de gelijkmaker viel ons spel al een paar keer als een kaartenhuisje in elkaar door individuele fouten of doordat we uit positie beginnen te lopen omdat we te geforceerd onze fouten willen herstellen."

Wat is de remedie?
"Het is niet dat we slecht spelen, maar vaak werden we genekt door enkele fouten en concentratieverlies nadien omdat we die fouten wilden goed maken. We zouden moeten kunnen terugvallen op een vast patroon waarbij we na een tegenslag als groep hetzelfde blijven denken en doen en als ploeg blijven spelen. Nu probeert ieder apart zijn dingf te doen om de fouten de herstellen, waardoor we onze taken niet meer uitvoeren zoals we ze zouden moeten doen. Als je kijkt naar de doelpunten die we al hebben weggegeven. Dat is pijnlijk."

Dat was zondag tegen Zepperen-Brustem ook het geval.
"Dat klopt, En toch had ik zondag een beter gevoel, zelfs na de match, dan bij de andere verlieswedstrijden. Als we wonnen, stonden we op twee punten van de leider. Nu haat ik het om naar de stand te kijken. We verloren tegen Zepperen-Brustem onverdiend. Vooral in de tweede helft hadden we voortdurend balbezit. We creëerden misschien niet heel veel kansen, maar er waren wel mogelijkheden. Het zat bovendien een paar keer niet mee. De scheids floot een penalty tegen ons, terwijl we voor dezelfde fase de strafschop niet kregen. Een doelpunt van mij dat voor buitenspel werd afgekeurd. Dat zijn dingen die momenteel tegen zitten. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Dat kan niet blijven duren. We moeten ons daar proberen over te zetten."

Met Urbain Spaenhoven hebben jullie een nieuwe trainer. Kan hij jullie op het goede pad brengen?
"Ja, dat denk ik wel. Ik heb er alvast alle vertrouwen in, maar het heeft tijd nodig om te zorgen dat iedereen mee is in het verhaal. De trainer zal zorgen dat we weer geloof in onszelf hebben en vanuit onze eigen sterkte spelen. We moeten meer geloven in eigen kunnen. Eens we die klik kunnen maken, moet dat wel lukken. Het palmares van de trainer spreekt voor zich. Daar moeten we niet aan twijfelen. Op dit moment is iedereen ook mee met wat hij aanreikt. Iedereen traint goed en gelooft er in."

Jij hebt zelf eerder al onder Urbain Spaenhoven getraind en met hem ook goede resultaten behaald?
"Inderdaad. Ik heb hem bij Rupel-Boom en Beerschot gehad. Bij Beerschot zijn we twee keer kampioen gespeeld en bij Rupel-Boom zijn we via de eindronde gepromoveerd. Drie keer ben ik met hem een reeks hoger gegaan. Hij weet wat het is om een ploeg te leiden die hogerop wil."

Ligt het bij jullie misschien ook aan de druk om hogerop te willen of moeten?
"Goh. In de thuiswedstrijden zit er misschien wat meer druk op, maar ik denk niet dat het daar aan ligt. Het lag gewoon aan ons spel en de efficiëntie. De supporters zijn ons ook altijd blijven steunen. Dat kan het zeker niet zijn. We moeten gewoon in eigen boezem kijken en alles, ook de efficiëntie, verbeteren."

Heeft de afwezigheid van Thijs Van Pol daar ook mee te maken?
"Dat heeft er zeker ook mee te maken. Met Thijs erbij maak je iets gemakkelijker een doelpunt waardoor het weer gemakkelijker voetballen wordt. Hij had ons zeker kunnen helpen. Maar zelfs bij zijn afwezigheid is er voldoende kwaliteit in onze groep aanwezig om dat op te vangen."

Zaterdag (20u) ontvangen jullie Tempo Overijse?
"Dat is ook een sterke tegenstander. Voor het seizoen rekenden veel ploegen Overijse bij één van de kanshebbers op promotie. Dat is niet veranderd. Ze speelden ook een sterke voorbereiding. Ze hebben een sterke ploeg met goede aanvallers met veel snelheid en kracht. Het gaat een moeilijke wedstrijd worden, maar we zijn ervan overtuigd dat we die kunnen winnen. Dringend tijd om de kentering in te zetten en dringend tijd voor de eerste zege in het Leunenstadion. Hopelijk kan dat zaterdag het geval zijn. (DJ)

Poll: Gelooft u ook dat de Geelse kentering tegen Overijse komt?

TAGS  I  ASV Geel  I  Dries Ventôse

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024