Koeman moet ingrijpen na Duitsland: "Hij gaat eruit bij Oranje"

Koeman moet ingrijpen na Duitsland:
Dinsdag 15 oktober 2024 - 18:00   I   door Redactie

Na de pijnlijke 1-0 nederlaag van Nederland tegen Duitsland, barstte de discussie over de spitspositie bij Oranje opnieuw los. In de wedstrijd kreeg Brian Brobbey het vertrouwen van Ronald Koeman, maar dat bleek niet genoeg om indruk te maken. Voor Wesley Sneijder was het al snel duidelijk: Nederland heeft meer nodig in de punt van de aanval.

Brobbey onzichtbaar, Malen als alternatief?

Tijdens de uitzending van Rondo op Ziggo Sport hield Sneijder geen blad voor de mond. "Brobbey was 75 minuten onzichtbaar", stelde hij. De oud-international ziet meer in Donyell Malen als spits. Met zijn snelheid en kracht, vindt Sneijder dat Malen een serieuze kans verdient. “Hij krijgt telkens maar tien minuten, die afdankertjes", verzuchtte Sneijder, terwijl hij benadrukte dat Malen meer potentie heeft dan wat hij nu mag laten zien.

Weinig enthousiasme voor Sneijders voorstel

Niet iedereen was het echter eens met Sneijders visie. Henk ten Cate, die ook aanwezig was bij het programma, twijfelde of het verstandig zou zijn om Malen in de spits te zetten. “Je krijgt dan een ander soort spits", merkte hij op, verwijzend naar Malens speelstijl. Volgens Ten Cate past Malen beter in een systeem met twee spitsen, in plaats van de enige man voorin.

Zirkzee en Brobbey niet overtuigend

De kritiek beperkt zich niet alleen tot Brobbey. Joshua Zirkzee heeft volgens Wim Kieft ook niet genoeg laten zien bij Oranje. "Zirkzee komt te kort", stelde Kieft eerder al. Voor hem is Zirkzee op 23-jarige leeftijd geen talent meer te noemen. Met slechts beperkte ervaring op het hoogste niveau, vreest Kieft dat Zirkzee niet klaar is voor de grote rol die van hem wordt verwacht.

Ondertussen wacht Wout Weghorst, die volgens Kieft "met vertrouwen naar zijn kans kijkt", op een nieuwe kans bij Oranje. De spitsendiscussie bij het Nederlands elftal blijft daarmee allesbehalve beslecht.

Poll: Moet Brobbey eruit?

TAGS  I  Oranje  I  Duitsland  I  Wesley Sneijder  I  Brian Brobbey  I  v24

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024