'Frenkie de Jong krijgt verschrikkelijk nieuws te horen bij Barcelona'

'Frenkie de Jong krijgt verschrikkelijk nieuws te horen bij Barcelona'
Zondag 13 oktober 2024 - 12:00   I   door Redactie

De toekomst van Frenkie de Jong hing al een tijdje aan een zijden draadje bij Barcelona en nu is de knoop ook doorgehakt. De Catalanen gaan de middenvelder verkopen.

Barcelona heeft besloten om Frenkie de Jong, Ronald Araújo en Andreas Christensen te verkopen om haar financiële situatie te stabiliseren. Ondanks De Jongs erkenning als een talentvolle middenvelder, zijn blessures en een hoog salaris hebben hem tot een verkoopkandidaat gemaakt. De club vraagt naar verluidt 80 miljoen euro voor de Nederlander, met het idee dat opkomende talenten zoals Gavi en Pedri zijn vertrek kunnen opvangen.

Haaland

Ook Araújo en Christensen staan op de transferlijst. Araújo, eveneens geplaagd door blessures, heeft niet de verwachte impact kunnen maken, en Christensen zou voor 40 miljoen euro mogen vertrekken. Barça wil de opbrengsten gebruiken om grote namen als Joshua Kimmich en Erling Haaland aan te trekken, terwijl ook talent uit de eigen jeugdopleiding meer kansen krijgt. Deze strategische zet moet het team zowel financieel als sportief weer in balans brengen, volgens voorzitter Joan Laporta.

Poll: Snap je de beslissing van Barça?

TAGS  I  Barcelona  I  Frenkie de Jong

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024