Bondscoach Tedesco weet hoe laat het is: "De breuk is definitief"

Bondscoach Tedesco weet hoe laat het is:
Dinsdag 15 oktober 2024 - 13:00   I   door Redactie

Ondanks de goede prestatie van de Rode Duivels tegen Frankrijk afgelopen maandag, blijft de relatie tussen bondscoach Domenico Tedesco en de Belgische fans gespannen. Hoewel de wedstrijd tegen Frankrijk als een van de beste in lange tijd werd beschouwd, is het krediet van Tedesco bij de supporters bijna volledig opgebruikt.

Historische afbrokkeling van steun

Tot aan het afgelopen Europees kampioenschap genoot Tedesco nog de nodige steun, maar sinds het toernooi in Duitsland sloeg de stemming om. Fouten in zijn tactiek, een behoudende speelstijl en een onzekere indruk zorgden ervoor dat de perceptie veranderde. De start van de Nations League deed weinig om dit te verbeteren, en Kevin De Bruyne’s scherpe uithaal na de match tegen Frankrijk verzwakte zijn positie alleen maar meer.

Kentering zonder impact

Hoewel Tedesco maandag sterke tactische keuzes maakte, waaronder het inzetten van Timothy Castagne en het behouden van vertrouwen in Zeno Debast, lijkt dit niet genoeg om het tij te keren. “We hebben gezien dat België met een simpel speelplan iedereen pijn kan doen. Maar het is niet correct om te zeggen dat deze goede match de verdienste is van Tedesco", stelt journalist Pieter-Jan Calcoen van Het Nieuwsblad.

Volgens Calcoen is de breuk met het publiek dan ook definitief: "Zijn prestaties blijven te onregelmatig. Het lijkt erop dat we veel tijd verloren hebben onder zijn leiding."

Poll: Kan Tedesco beter opstappen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024