'Voetbalbond neemt beslissing over ontslag voor Tedesco'

'Voetbalbond neemt beslissing over ontslag voor Tedesco'
Dinsdag 15 oktober 2024 - 17:00   I   door Redactie

Bondscoach Domenico Tedesco staat de laatste maanden onder hevige druk na een reeks teleurstellende resultaten met de Rode Duivels. Ondanks de kritiek vanuit het publiek en enkele analisten, blijft de Belgische voetbalbond voorlopig achter de coach staan. Een ontslag lijkt er dus niet meteen aan te komen.

Voetbalbond houdt vertrouwen

Na nederlagen tegen onder meer Frankrijk en Italië is de positie van Tedesco veelbesproken. Hoewel sommige fans al oproepen tot zijn ontslag, houdt de Belgische voetbalbond vooralsnog vertrouwen in de bondscoach. De bond gelooft dat Tedesco nog in staat is om het tij te keren en de Rode Duivels opnieuw op de rails te krijgen.

De recente resultaten zijn weliswaar teleurstellend, maar de bond wil Tedesco de kans geven om zijn werk verder te zetten. Dit wijst erop dat hij voorlopig aanblijft en dat de komende wedstrijden een cruciale rol zullen spelen in de beoordeling van zijn toekomst.

Geen onmiddellijk ontslag

De druk mag dan wel hoog zijn, een ontslag van de bondscoach lijkt op korte termijn niet aan de orde. De voetbalbond wil de komende wedstrijden afwachten voordat definitieve conclusies worden getrokken. Cruciaal hierin zullen de Nations League-wedstrijden tegen Italië en Israël zijn, waarin Tedesco moet bewijzen dat hij de juiste man op de juiste plek blijft.

Voor nu krijgt Tedesco dus het vertrouwen, maar hij zal snel resultaten moeten boeken om zijn positie te versterken. De komende weken zullen bepalend zijn voor zijn toekomst als bondscoach.

Poll: Vind jij dat Tedesco nog kan aanblijven?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024