Einde van tijdperk: 'Guardiola op weg naar uitgang bij Man City'

Einde van tijdperk: 'Guardiola op weg naar uitgang bij Man City'
Zondag 13 oktober 2024 - 15:00   I   door Redactie

Pep Guardiola nadert het einde van zijn contract bij Manchester City, dat afloopt aan het einde van het seizoen. The Athletic beschouwt de Spanjaard als een ideale kandidaat voor het bondscoachschap van Engeland.

Met Gareth Southgate’s vertrek na het afgelopen EK en Lee Carlsley die tijdelijk de leiding heeft, ziet de Engelse voetbalbond (FA) nu een kans om Guardiola te benaderen. Na acht succesvolle jaren bij Manchester City, waarin Guardiola alles won wat er te winnen viel, lijkt het volgens Engelse media een goed moment voor de club en coach om afscheid te nemen. Daarnaast vertrekt sportief directeur Txiki Begiristain, wat het einde van een tijdperk inluidt.

Financiële uitdaging voor de FA

Hoewel Guardiola’s interesse voor een nationaal team niet onrealistisch is, vormt zijn salaris van 24 miljoen euro per jaar bij City mogelijk een obstakel voor de FA, die Southgate slechts zes miljoen betaalde. Daar zal dus nog flink wat geld moeten gezocht worden. Het lijkt er wel steeds meer op dat Guardiola straks vertrekt bij City.

Poll: Ga jij hem missen bij City als hij vertrekt?

TAGS  I  Manchester City  I  Pep Guardiola  I  Engeland

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024