Johan Boskamp vreest voor rampscenario: "Ik hou mijn hart vast"

Johan Boskamp vreest voor rampscenario:
Zondag 13 oktober 2024 - 08:00   I   door Redactie

Johan Boskamp vreest het ergste voor de Rode Duivels. De Belgen spelen maandag in de Nations League tegen Frankrijk. Vorige maand werd er in Lyon nog kansloos met 2-0 verloren.

"Frankrijk ging tegen Israël (1-4, red.) als een speer. Als je dat vergelijkt met die eerste helft van de Rode Duivels in Rome, dan hou ik mijn hart toch een beetje vast. Voetballen tegen elf Fransen is nog wat anders dan tegen tien Italianen", zegt Boskamp.

Helemaal verkeerd

Ook de Nederlander had gezien hoe de Belgen in de eerste 40 minuten overklast werden door Italië. “Het was pijnlijk om te zien. Overal op het veld kwamen ze niet één, maar twee of drie stappen te laat. Elke keer als de Italianen vooruit speelden was het gevaarlijk. Het stond helemaal verkeerd. Niemand leek nog te weten wat ie moest doen.”

Gelukkig was er ook nog iets positiefs. “Dat eerste doelpunt was een juweeltje", zegt Boskamp over de Belgen. "Echt een fantastische goal. Blijkbaar was het een spontane ingeving van Tielemans, Trossard en De Cuyper. Dat maakt het alleen maar mooier. Het was de opkikker die ze nodig hadden om zich weer helemaal in die match te knokken.”

Poll: Vrees jij dat de Belgen afgeslacht gaan worden door Frankrijk?

TAGS  I  Johan Boskamp  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024