Geel toont mentale weerbaarheid en sleept punt uit de brand

Zaterdag 12 oktober 2024 - 22:53   I   door Redactie

ASV Geel heeft zaterdag 3-3 gelijkgespeeld tegen Tempo Overijse. De Zotten zetten een 1-3-achterstand nog om in een gelijkspel.

Met ASV Geel - Tempo Overijse stonden de twaalfde en de achtste uit het klassement tegenover elkaar. Geel telde met zeven punten twee eenheden minder dat de ploeg uit Vlaams-Brabant dat vorig seizoen uit 2de amateur tuimelde. Trainer Urbain Spaenhoven voerde in zijn eerste thuiswedstrijd in het Leunenstadion één wijziging door. Raf Hannes startte op de bank. Jens Verbeek kwam voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap.

Opnieuw Opdekamp

De bezoekers waren de gevaarlijkste ploeg in de openingsfase. Een goede Oussayd Belkouch moest meteen vol aan de bak en even later troffen de bezoekers nog eens de paal. Geel kwam goed weg. Meer nog, na twintig minuten kwamen de Zotten op voorsprong. Toon Opdekamp opende net zoals vorige week in Zepperen-Brustem de score voor de Zotten. Ditmaal niet op een hoekschop, maar met een welgemikt schot verschalkte hij doelman Yanni De Vriendt. Het was het tweede doelpunt voor de ex-speler van Termien. Een slimmer spelend Geel hield de 1-0 vast tot aan de rust.

Snelle gelijkmaker en voorsprong

Maar na de pauze duurde de Geelse voorsprong niet lang. Overijse kwam ietwat gelukkig op gelijke hoogte. Kyell Lenaers dropte een lange bal voor doel. Tot ieders verbazing, niet in het minst van Lenaers zelf, viel de bal aan de tweede paal in doel. 1-1 en alles te herdoen. En plots raakte de thuisploeg opnieuw in hetzelfde bedje ziek. Thomas Nzinga strafte zeven minuten na de gelijkmaker een verkeerde terugspeelbal van Hoebregs af en bracht de bezoekers op voorsprong.

Weerbaarheid

En als je in de hoek zit waar de klappen vallen, dan moet je de kelk tot op de bodem ledigen. Even over het uur kreeg Walid Houssane een ingeving. Vanop zo'n 25 meter liet hij Belkouch kansloos met een magnifiek afstandsschot: 1-3. Over en out zou je denken, maar de Zotten toonden veerkracht en sprongen terug recht. De ingevallen Raf Hannes zorgde met een lob twintig minuten tijd voor de aansluitingstreffer: 2-3.

Met nog twintig minuten te gaan en aangevuurd door de thuisaanhang geloofden de Zotten er weer in. Zo'n tien minuten voor tijd zette een Amin Oilil zich door in de zestien, maar de invaller werd foutief afgestopt. Oilil ging zelf achter de bal staan en trapte het leer hoog in doel: 3-3. Na de comeback ging de thuisploeg zelfs nog op zoek naar de zege, maar verder dan een gelijkspel kwamen beide teams niet meer. Volgende week zaterdag (19.30u) speelt Geel op verplaatsing bij KFC De Kempen.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Verbeek, Joosten, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Alessandro, Hoebregs- Ventôse, Maesen, Convents.
TEMPO OVERIJSE: De Vriendt - De Maeyer, Verdoodt, Gregoire, Barreiro Arca - Delooz, Houssane, Lenaers - Van Aerschot, Nzinga, Delvaulx.
VERVANGINGEN: 60' Verbeek en Quintiens door Hannes en Oilil, 64' Delvaulx door Peeters, 70' Houssane door Amunga Lan, 80' Ventôse door D'Hondt, 84' Nzinga door Libois, 89' Convents door Kayahan.
DOELPUNTEN: 20' Opdekamp 1-0, 46' Lenaers 1-1, 54' Nzinga 1-2, 62' Houssane 1-3, 71' Hannes 2-3, 83' Oilil (strafschop) 3-3.
STRAFSCHOP: 83' Oilil (omgezet).
GELE KAARTEN: 35' Hoebregs, 36' Verdoodt, 52' Delvaulx, 56' Verbeek, 62' Houssane, 77' Hannes, 90+1' D'Hondt
SCHEIDSRECHTER: Janis Serckx.

Poll: Moet Geel tevreden zijn met de 3-3?