Imke Courtois haalt zwaar uit: "Wat heb ik me mateloos geërgerd aan hem!"

Imke Courtois haalt zwaar uit:
Zondag 13 oktober 2024 - 10:00   I   door Redactie

Imke Courtois was na het EK al erg scherp voor bondscoach Domenico Tedesco en ze heeft haar mening alleszins niet bijgesteld over hem. Ook tegen Italië maakte hij voor Courtois geen goeie beurt.

"God, wat heb ik me donderdag al van de eerste minuut mateloos geërgerd aan zijn tactisch 'idee' - met Doku als wingback op rechts. Doku moest Dimarco zien te volgen op rechts terwijl Debast ging doordekken op Tonali: het stond in de sterren geschreven dat die rechterkant kwetsbaar ging zijn", zegt Imke in De Zondag.

"De kwaliteiten van Doku zijn aanvallend, gebruik hem dan toch voorin", gaat Imke verder. "Het liefst op de linkerflank. Tot De Cuyper tegenscoorde en er uiteindelijk in de tweede helft zonder De Bruyne en Lukaku al bij al een knap gelijkspel werd neergezet. Maar ik had mij intussen vooral wel al mateloos geërgerd aan Tedesco."

Frankrijk

Tedesco krijgt veel kritiek en het geloof in de bondscoach is momenteel erg laag. Zou dat kunnen veranderen als er maandag een sterke wedstrijd tegen Frankrijk volgt? "Daar gaat de match van morgen niet veel aan veranderen, vrees ik", zegt Courtois.

Poll: Erger jij je ook aan Tedesco?

TAGS  I  Imke Courtois  I  Domenico Tedesco  I  Rode Duivels

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024