'Absolute nachtmerrie dreigt voor Paul Gheysens'

'Absolute nachtmerrie dreigt voor Paul Gheysens'
Zaterdag 12 oktober 2024 - 21:00   I   door Redactie

De komende weken worden cruciaal voor vastgoedtycoon en Antwerp-voorzitter Paul Gheysens, eigenaar van Ghelamco. Tegen 20 november moet hij 57 miljoen euro betalen aan obligatiehouders, maar de vastgoedmarkt zit in een dip. "We hebben emmers verf op onze kop gekregen", erkent Gheysens.

Verkopen in een lege markt

De markt voor grote vastgoedprojecten staat stil. "Het is alsof we onze fabriek vier jaar lang hebben moeten laten draaien zonder te kunnen verkopen", aldus Gheysens in Gazet van Antwerpen. Om de lening van november te betalen, overweegt hij de verkoop van vastgoed, maar in de huidige markt zou dat tegen een verlies zijn.

De kleine schuldeisers vrezen

Hoewel Gheysens op grote banken kan rekenen, komt het grootste gevaar van kleine schuldeisers. "Als Ghelamco bescherming tegen een schuldeiser moet aanvragen, zal het uit die hoek komen", waarschuwt een financier. Gheysens beseft dat hij deze groep nauwlettend moet behandelen: "Koester de kleintjes", zegt hij.

Met een schuldaflossing in november en nog een grotere betaling in juni, blijft de toekomst van Ghelamco onzeker. Toch blijft Gheysens optimistisch: "Ik ben met iets groots bezig."

Poll: Denk jij dat het fout gaat aflopen voor Gheysens?

TAGS  I  Paul Gheysens

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024