Franky Van der Elst heeft het helemaal gehad: "Het is elke keer wat anders!"

Franky Van der Elst heeft het helemaal gehad:
Zaterdag 12 oktober 2024 - 12:00   I   door Redactie

Franky Van der Elst is intussen wel klaar met de constante veranderingen van bondscoach Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. De analist pleit voor duidelijkheid.

"Ik hoor eerst: Debast gaat als rechtsachter beginnen. Debast rechtsachter? Dat wil ik wel eens zien, denk ik. Dan begin je te kijken en zie je na één minuut al dat Doku op de rechterwingback staat. Italië is herkenbaar. België daarentegen...”, aldus Van der Elst.

"Hij zegt zelf dat ze nauwelijks tijd hebben aan iets te werken. Is het dan niet beter bij de basis te blijven in plaats van elke keer een ander accent te leggen? Ik wil Tedesco niet afmaken, maar ’t is elke keer: ‘wat gaat het nu weer zijn?’"

Geen progressie

"De namen, de invulling? Volgens mij gaat dat ten koste van de progressie die je maakt als ploeg. Ik denk dat je meer stappen zet als je blijft vasthouden aan hetzelfde", stelt Van der Elst.

"In maart (bij de start van de WK-kwalificaties, red.) komen Lukaku en De Bruyne er weer bij. Eigenlijk zou je tegen dan moeten kunnen zeggen: jullie komen in de ploeg en al de rest mag gewoon hetzelfde blijven doen.”

Poll: Is er te weinig duidelijkheid bij de Rode Duivels?

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024