Marc Degryse vreest het ergste: "Het gaat slecht aflopen zo"

Marc Degryse vreest het ergste:
Zaterdag 12 oktober 2024 - 13:00   I   door Redactie

Marc Degryse blijft zich ergeren aan bondscoach Domenico Tedesco. In de eerste 40 minuten was België nergens tegen Italië. Dat kwam ook omdat het tactisch plan van de bondscoach helemaal niet klopte.

"Hij blijft hervallen in zijn fouten die hij op het EK gemaakt heeft. Communicatief ook, trouwens. Hij zei een dag voor de wedstrijd dat ‘de spelers op de juiste plaats’ moesten staan. Om dan zo aan dat duel te beginnen... Ik begrijp dat niet", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws.

De analist gaat verder: “Het is goed dat ze teruggekomen zijn en dat het uiteindelijk 2-2 werd. (fijntjes) Al is het toch een tekortkoming dat we Donnarumma in het laatste halfuur niet aan het werk konden zetten. En daarvoor kijk ik dan naar de individuele prestaties van de offensieve spelers. Zij moeten betere keuzes maken én doelgerichter zijn."

Eenvoudig

Degryse heeft een duidelijk advies voor de thuiswedstrijd tegen Italië. “Mocht Tedesco opnieuw rare, tactische dingen verzinnen die niemand begrijpt, gaat hij voor schut staan. Weet je: als hij het eenvoudig houdt en we worden dan overklast door de Fransen… Niemand zal het de ploeg of de coach kwalijk nemen. Zeker niet als ze er alles aan gedaan hebben en voluit hun kans gegaan zijn."

"Het zal dus belangrijk zijn om uit te gaan van de eigen sterkte én om iedereen op zijn juiste positie te zetten", stelt Degryse. "Wat als dat niet gebeurt? Dan zal het slecht aflopen, vrees ik."

Poll: Vrees jij ook voor zo'n scenario?

TAGS  I  Marc Degryse  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024