Peter Vandenbempt vlijmscherp voor Kevin de Bruyne: "Als het hem eens past..."

Peter Vandenbempt vlijmscherp voor Kevin de Bruyne:
Vrijdag 11 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt vindt de houding van sommige spelers en bondscoaches wraakroepend. Hij vindt dat er meer respect moet komen voor interlandvoetbal. Vandenbempt zegt dat in zijn column in Het Nieuwsblad.

Er wordt veel geklaagd over de overvolle kalender van voetballers. Dat bewist Vandenbempt niet. Het interlandvoetbal moet volgens de commentator wel gerespecteerd blijven. Dat mist hij nu toch bij spelers en bondscoaches.

"De houding recent van Domenico Tedesco en ook Didier Deschamps wraakroepend. Duidelijk fitte spelers als Lukaku of Meunier en Mbappé hoeven zich niet te melden, aanvoerder (!) De Bruyne komt over een maand of zes nog eens langs. Als het past", aldus Vandenbempt.

Ten dode opgeschreven

"Als de sleutelspelers van hun generatie parttime international willen zijn en de bondscoaches hen daarbij faciliteren, dan is het interlandvoetbal inderdaad ten dode opgeschreven", klinkt het streng.

"We hoeven niet terug naar de tijd dat spelers met twee gebroken benen zich toch verplicht moesten melden voor onderzoek door de bondsdokter, maar als ze het in Tubeke eindelijk wat op orde hebben, mag dat een prioriteit zijn. Dat het nationale shirt opnieuw ernstig genomen wordt."

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk?

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024