Herman Brusselmans maakt zich zorgen om zoontje Roman: "Niet meer op mijn gemak"

Herman Brusselmans maakt zich zorgen om zoontje Roman:
Woensdag 09 oktober 2024 - 14:00   I   door Redactie

Het hoeft geen uitleg dat Herman Brusselmans een moeilijke periode achter de rug heeft. De schrijver kwam in het oog van de storm te staan bij de Joodse gemeenschap na een column over hen in Humo.

“Het is een onprettige periode voor mij”, aldus Brusselmans. Ook zijn vriendin Lena en zijn zoontje Roman zijn slachtoffer van de situatie. Ze krijgen te maken met online bedreigingen. "Dan zit je niet meer honderd procent op je gemak."

"Lena wordt erbij betrokken. Ze krijgt er elke dag mee te maken en dat klein mannetje van 1 jaar en zeven maanden voelt ook de spanning bij ons thuis. Dit is voor niemand prettig."

“Er worden mij beschuldigingen in de schoenen geschoven die onterecht zijn", aldus Brusselmans in 'De Tafel van Gert'. Hij benadrukt wel veel steun te krijgen. “De meeste mensen begrijpen niet dat één zinnetje uit die column werd geïsoleerd, en ik op basis daarvan werd beschuldigd van zeer zware feiten.”

Woede

Die ene bewuste zin in zijn column zou hij echter niet opnieuw schrijven. “Ik zal niet zeggen dat ik er nog altijd achter sta, maar waar ik wel blijf achterstaan, is mijn echt gemeende woede voor wat Israël aanricht in Gaza”, klinkt het.

TAGS  I  Herman Brusselmans

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024

zondag 6 oktober 2024