'Haaland-droom spat uit elkaar: FC Barcelona kampt met torenhoge schuldenberg

'Haaland-droom spat uit elkaar: FC Barcelona kampt met torenhoge schuldenberg
Zaterdag 12 oktober 2024 - 09:00   I   door Redactie

FC Barcelona bevindt zich in een zware financiële situatie, waarbij de club geconfronteerd wordt met een schuldenlast van 103 miljoen euro. Dit zet de toekomst van grote transfers, zoals die van Erling Haaland, op losse schroeven.

Haaland, die minstens 180 miljoen euro zou kosten om uit Engeland te halen, is nu definitief van de radar verdwenen door de financiële beperkingen van Barça.

Volgens de financiële rapportage van de club heeft Barcelona directe betalingsverplichtingen van 45 miljoen euro en een totale schuld van 103 miljoen euro. Deze schuld is voornamelijk ontstaan door nog openstaande betalingen aan andere clubs voor eerdere transfers.

Lewandowski

Zo moet de club nog 24 miljoen euro betalen aan Sevilla voor Jules Koundé, en Bayern München wacht op een resterende betaling van ruim 22 miljoen euro voor Robert Lewandowski. Ook Manchester City moet nog 26 miljoen euro ontvangen voor Ferran Torres, die ondanks zijn belangrijke rol in de selectie, mogelijk op de transferlijst komt om geld te genereren.

Poll: Denk jij dat de toekomst van Barça in gevaar is?

TAGS  I  FC Barcelona  I  Erling Haaland  I  Manchester City

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024