Spaenhoven vraagt inzet en mentaliteit bij Geel: "Spelers moeten kunnen bijten"

Spaenhoven vraagt inzet en mentaliteit bij Geel:
Zaterdag 05 oktober 2024 - 11:00   I   door Redactie

ASV Geel gaat zondag (15u) bij Zepperen-Brustem op bezoek. Het is de vuurdoop voor coach Urbain Spaenhoven (66): "Ik verwacht inzet, motivatie en instelling van mijn spelers. Ze moeten kunnen bijten."

Sinds maandagavond hebben de Zotten een nieuwe trainer. Urbain Spaenhoven werd dinsdag aan het publiek voorgesteld. Later op de avond gebeurde dat ook bij de staf en spelers. "De eerste kennismaking met de staf en de spelers verliep heel goed ", benadrukte Spaenhoven. "Het is een gedisciplineerde groep die aandachtig de richtlijnen opvolgt. Het was geen volledig onbekende groep. Keeperstrainer Björn Uyttendaele kende ik al. Dirk Foriers is een voetbalbeest. Dat wordt ook niet moeilijk om met hem een goede connectie te krijgen. Ook met de entourage, die zoals vaak bij traditieclubs heel groot is, is het goed samenwerken. Op dat vlak was het een aangename kennismaking."

Ruggen rechten

Na de kennismaking was het tijd voor het veldwerk. Met maar twee trainingen achter de rug was de voorbereiding voor de nieuwbakken coach van korte duur. "Dat is uiteraard een nadeel", gaf Spaenhoven toe. "Je stempel drukken kan je op twee trainingen nog niet. In eerste instantie zullen de spelers de ruggen moeten rechten. Ze zitten in een mindere periode qua resultaten. Je kan het dan hebben over een verkeerde veldbezetting of fysieke inslag, maar dat gaat zondag niet op. Zodra we aan de wedstrijd beginnen, gaat het over inzet, motivatie en instelling. We moeten op mentaliteit terugvallen en kunnen bijten. Er is kwaliteit aanwezig, maar hoe ver die reikt, kan ik pas na de match tegen Zepperen-Brustem beter zeggen. Dan heb ik de spelers voor het eerst zien voetballen en kan ik de posities beter begrijpen en inschatten welke profielen ik misschien anders zou zetten. Op dit moment ga ik voort op de kwaliteiten die de spelers in het verleden bij andere clubs hebben getoond. Het zijn jongens met een bepaald potentieel die het de voorbije jaren zeer goed hebben gedaan."

Van Pol op retour

Spaenhoven merkte meteen op dat kwaliteit alleen niet altijd voldoende is voor resultaat. "Er wordt nog te weinig rekening gehouden met het feit dat deze ploeg een volledig nieuw geheel is. Ze moeten op elkaar ingespeeld worden. Soms zit dat in enkele kleine details, maar die zijn belangrijk. Bovendien is topschutter Thijs Van Pol geblesseerd. Hoe je het draait of keert, als je rekent op jouw prijsschutter en die is er niet bij, dan heeft dat een impact op de groep en ook de resultaten. Ook dat moet in rekening genomen worden." Maar ook vanuit die hoek komen positieve signalen. "Thijs is opnieuw aan het lopen en volgt kiné", lichtte Spaenhoven een tipje van de sluier. "Wees er maar zeker van dat Turnhout vorige week en Zepperen-Brustem deze week er niet rouwig om zijn dat Van Pol er niet bij was en is (lacht)."

Ex-Gelenaren

Zepperen-Brustem heeft een groot contingent ex-Geel-spelers. "We hebben ons voorbereid op de tegenstander", legde Spaenhoven uit. "We weten dat er een aantal ex-spelers van Geel (Decoopman, Robin, Cvijetic, Mbenza-Kuti, nvdr.) in de selectie zitten en dat de trainer (Bart Janssens, nvdr.) ook bij Geel aan de slag is geweest. Dat speelt allemaal mee, maar elke match heeft een eigen verhaal en dat wordt vanaf minuut één geschreven. Het zijn wij en niet de tegenstrever die dat scenario moeten schrijven. We mogen onszelf geen druk opleggen. Voetbal is een leuk spelletje dat elke speler wilt winnen. Die winnaarsmentaliteit moeten we er zien in te krijgen." (DJ)

De selectie: Alessandro, Antonio, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Heylen, Joosten, Maesen, Neuts, Oilil, Opdekamp, Quintiens, Toussaint, Van Roy, Ventôse, Verbeek.

Poll: Kan Geel opnieuw met een zege aanknopen bij Zepperen-Brustem?

TAGS  I  Geel  I  Spaenhoven  I  Urbain

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024