Geel verliest eerste match onder nieuwe trainer bij Zepperen-Brustem

Geel verliest eerste match onder nieuwe trainer bij Zepperen-Brustem
Zondag 06 oktober 2024 - 18:06   I   door Redactie

De komst van trainer Urbain Spaenhoven heeft niet meteen het gewenste effect gehad voor ASV Geel. Het verloor met 2-1 bij Zepperen-Brustem. De drie doelpunten vielen op stilstaande fases. Na de match kreeg kapiteint Jean-Michel Hoebregs nog rood voor protest.

Trainer Urbain Spaenhoven die sinds maandagavond de nieuwe trainer is van ASV Geel voerde één wijziging door. Kapitein Jean-Michel Hoebregs, die uit schorsing kwam, nam zijn plaats weer in. Jens Verbeek verhuisde terug naar de bank. Bij Zepperen-Brustem bracht ex-Geel-coach Bart Janssens twee nieuwe krachten. Lowies en Nirisarike kwamen voor Mombaerts en Asnong. Bij de thuisploeg stonden naast de trainers nog vier spelers met een Geels verleden tussen de lijnen: doelman Decoopman, Robin, Cvijetic en Mbenza.

Ommekeer op 5 minuten

Voor veel spelers was het een speciale wedstrijd, waardoor de emoties wel eens konden oplopen. Het was Geel dat halverwege de eerste helft via Toon Opdekamp de score opende. Sven Joosten verlengde een hoekschop van Raf Hannes met het hoofd en Toon Opdekamp stond op de goede plek om de 0-1 op het bord te zetten. De Geelse vreugde was echter van korte duur. Tien minuten voor rust trapte David Cvijetic Zepperen-Brustem met een vrije trap in de korte hoek langszij: 1-1. Vijf minuten later stond het al 2-1: Hoebregs stopte Mbenza foutief en ref Lanssens legde de bal op de stip. Hamza Masoudi twijfelde niet en trapte de 2-1-ruststand binnen.

Rode kaart

Na de pauze ging Geel volop op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers hadden het veldoverwicht en de kansen via onder meer D'Hondt (schot naast), Maesen (net te kort), Alessandro (schot over) en Ventôse (redding Decoopman), maar de Zepperse vesting bleek onneembaar. Na de wedstrijd gingen de poppen nog aan het dansen en kreeg kapitein Jean-Michel Hoebregs nog rood voor protest.

12de

Zepperen-Brustem doet een goede zaak en nadert Geel tot op één punt. De Zotten konden mits winst tot op twee punten van leiders Zwarte Leeuw en Sportief Rotselaar komen, maar zakken nu naar de 12de stek met 7 op 18. Volgende zaterdag (20u) ontvangt het Tempo Overijse. Nieuwbakken coach Urbain Spaenhoven heeft zijn team nu voor het eerst zien spelen. Hij moet er nu vol mee aan de slag om het tij te keren. (DJ)

ZEPPEREN-BRUSTEM: Decoopman - Wijnrocx, Lowies, Brugmans, Roeffaers - Bourguignon, Mbenza, Robin - Cvijetic, Masoudi, Nirisarike.
ASV GEEL: Belkouch - Hoebregs, Joosten, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Alessandro, Hannes - Ventôse, Maesen, Convents.
VERVANGINGEN: 21' Robin door Peters, 46' Hannes en Baerts door D'Hondt en Verbeek, 66' Masoudi door Mombaerts, 69' Maesen door Antonio, 77' Mbenza, Lowies en Brugmans door Schodts, Asnong en Vanswegenoven.
DOELPUNTEN: 21' Opdekamp 0-1, 35' Cvijetic 1-1, 40' Masoudi 2-1 (strafschop)
STRAFSCHOP: 40' Masoudi (omgezet)
GELE KAARTEN: 44' Brugmans, 55' Ventôse, 55' Wijnrocx.
RODE KAART: 90+5' Hoebregs (protest).
SCHEIDSRECHTER: Caroline Lanssens.

Poll: Had Geel meer verdiend dan de 2-1-nederlaag?

TAGS  I  Geel  I  Zepperen-Brustem

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024