Tedesco bijt van zich af na zware kritiek na Italië: "Dat is toch niet veranderd?"

Tedesco bijt van zich af na zware kritiek na Italië:
Vrijdag 11 oktober 2024 - 07:00   I   door Redactie

Er kwam na afloop van de wedstrijd tussen Italië en België veel kritiek op bondscoach Domenico Tedesco. Vooral voor de opstelling waarmee hij begon. Zo speelde Jérémy Doku als een verdedigende wingback in de eerste helft.

In geen tijd stonden de Belgen 2-0 achter. Na de rode kaart voor Pellegrini konden de Duivels de scheve situatie nog rechtzetten. Tedesco had wel wat te zeggen over de kritiek op de positie Doku.

“Wij speelden een 4-3-3. De reden dat we hem aan de rechterkant hebben gezet, is dat we veel de bal wilden hebben. Hij kan overigens aan beide kanten spelen. Bij Manchester City speelde hij de laatste wedstrijden ook aan de rechterkant", aldus de bondscoach in Het Nieuwsblad.

"Meestal komt hij tegen twee tegenstanders terecht. Dat was de reden waarom hij op rechts stond. Om met zijn rechtervoet met de bal langs de lijn te gaan, dan is het moeilijker om met twee tegen hem te staan."

Geen verandering

"Maar hij moest meer verdedigen en dan is het heel belangrijk om compact te zijn. De positie is voor Jérémy echt geen grote verandering. Maar we werden teruggedrongen. Dan weet je dat je één prijs moet betalen.”

Poll: Vond jij het een geslaagde zet van Tedesco?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco  I  Jérémy Doku

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024