'Genadeloze klap voor Colin Coosemans'

'Genadeloze klap voor Colin Coosemans'
Donderdag 10 oktober 2024 - 12:00   I   door Redactie

De Rode Duivels spelen vanavond hun wedstrijd in de Nations League tegen Italië. Bondscoach Domenico Tedesco staat onder druk, zoveel is duidelijk.

Als er tegen Italië weer kansloos verloren wordt, zal het erg warm worden onder de voeten van de Italiaanse Duitser. De Duivels zullen iets moeten tonen op het veld. Tedesco komt intussen steeds meer onder vuur te liggen, ook bij de waarnemers.

Zo is er ook kritiek op het selectiebeleid van de bondscoach. Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, stipt de keuze van de derde doelman aan. Hij vindt die heel erg vreemd.

"Dat Ortwin De Wolf als derde doelman werd opgeroepen om Matz Sels te vervangen is ook een rare kronkel", stelt Vande Walle. "De Wolf is 27 jaar, speelde de jongste twee seizoenen geen enkele competitiewedstrijd bij Antwerp en is nu tien wedstrijden nummer één bij KV Mechelen waarmee hij blunderde tegen Genk."

"Davy Roef (30) en Colin Coosemans (32), als gewezen belofteninternationals geen onbekenden bij de voetbalbond, hebben dit seizoen al meer laten zien dan De Wolf", klinkt het.

Coosemans

Coosemans is uitstekend bezig bij Anderlecht en werd na het vertrek van Kasper Schmeichel zelfs eerste doelman. Het wil toch wel iets zeggen, want ontgoochelen deed Coosemans geenszins. Toch werd hij ook nu - bij afwezigheid van Sels - niet opgeroepen door de bondscoach.

Poll: Vind jij ook dat Roef of Coosemans had moeten worden opgeroepen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Colin Coosemans  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024

maandag 7 oktober 2024