Spaenhoven predikt realisme: "Momenteel ambities terugschroeven om tegen het einde ambitieus te zijn"

Spaenhoven predikt realisme:
Vrijdag 11 oktober 2024 - 20:00   I   door Redactie

Geel speelt zaterdag (20u) tegen degradant Tempo Overijse haar eerste thuiswedstrijd onder de nieuwe coach Urbain Spaenhoven. "We moeten nederig zijn en knokken voor elk punt." Spits Thijs Van Pol zit na drie matchen afwezigheid opnieuw in de selectie.

Vorige speeldag verloor Geel met 2-1 bij Zepperen-Brustem. Het was de eerste wedstrijd onder trainer Urbain Spaenhoven. "Ondanks de onnodige nederlaag was er al verandering merkbaar", vertelt Spaenhoven. "Ik zag tekenen van hoge druk. Vooral in de tweede helft kwamen er al een aantal principes goed door. Het verdedigen was goed, maar jammer genoeg pakten we twee doelpunten op stilstaande fases. Onze doelman moest voor de rest geen enkele bal pakken. Dat konden we uit de beelden nog eens opmaken. Het was een ongelukkige nederlaag, die ook in de hand werd gewerkt door enkele dubieuze beslissingen van de ref, die een week eerder in de wedstrijd Bevel - De Kempen hetzelfde niveau hanteerde."

Extra training

Om de groep zo snel mogelijk de nieuwe principes aan te leren werd er deze week al een extra training ingelast. "Ik train al jaren volgens een aantal voetbalprincipes", legt Spaenhoven uit. "Op twee trainingsdagen is het moeilijk om die principes eigen te maken, maar de spelers zijn mee met het verhaal en zagen de ernst ervan in om een extra training in te lassen. Dat is ook de bedoeling voor de volgende weken. De spelers beseffen dat we een tand moeten bijsteken. Het is een geweldige groep om mee te werken. Ik ben tevreden met de opvang in de club en de werkwijze en acceptatievermogen van de spelers."

Zaterdag komt degradant Tempo Overijse naar het Leunenstadion. Geen cadeau voor de eerste thuiswedstrijd van de Geelse coach. "Overijse is samen met Londerzeel de titelkandidaat als je naar het spelerspotentieel bekijkt. Bovendien zijn ze uit 2de amateur gezakt, maar hun kern is bijna ongewijzigd. Londerzeel heeft ook een groot spelerspotentieel."

Nederig zijn

Na een 1 op 9 thuis hopen de supporters op een eerste thuiszege voor de Zotten. "We moeten zien dat we punten pakken", beseft Spaenhoven. "We staan niet bovenaan de rangschikking. Dat is een harde realiteit, maar wel de realiteit. We moeten ambitie blijven hebben, maar op dit moment moeten we ze een beetje terugschroeven en nederig zijn. Ik kijk niet naar het klassement. Nooit. Maar ik weet wel dat wanneer je als club 7 op 18 haalt, je niet de ploeg bent die de titel mag ambiëren. Dat mag je dan niet zeggen. Dat moet stoppen."

Taken uitvoeren

Toch gooit Spaenhoven de handdoek niet. Integendeel. "We moeten ambitie blijven hebben. Op dit moment is onze ambitie om een goed competitief geheel te worden waarin iedere speler goed weet wat zijn taak is en die taken ook uitvoert, zodat we tegen het einde van het seizoen kunnen meedingen. Ik kan niet toveren. De spelers moeten de spelprincipes terug leren. Ze moeten veel inhalen en keihard werken om mijn denken van voetballen te leren, maar ze staan er open voor."

Van Pol in selectie

Wat de selectie betreft, zijn er enkele twijfelgevallen, maar ook positief nieuws voor de geplaagde ploeg. "Sven Joosten sukkelt een beetje", weet Spaenhoven. "Hij trainde niet veel door een blessure aan de teen en kuit. Tijdens de opwarming zaterdag zullen we zien of hij erbij zal zijn. Raf Hannes kampte maandag plots met een hernia, maar donderdag kon hij opnieuw trainen. We zullen zien wat het geeft. Goed nieuws is dat Thijs Van Pol goed reageert tijdens de groepstrainingen. Hij zit in de selectie voor de match tegen Tempo Overijse." (DJ)

De selectie: Alessandro, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Heylen, Joosten, Maesen, Neuts, Oilil, Opdekamp, Quintiens, Toussaint, Van Pol, Van Roy, Ventôse, Verbeek.

Poll: Behaalt ASV Geel thuis tegen Tempo Overijse haar eerste thuiszege?

TAGS  I  Geel  I  Spaenhoven  I  Urbain

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024

dinsdag 8 oktober 2024