Geel haalt achterstand op tegen Tempo Overijse: "We toonden veerkracht"

Geel haalt achterstand op tegen Tempo Overijse:
Zondag 13 oktober 2024 - 09:15   I   door Redactie

ASV Geel speelde zaterdag 3-3 gelijk tegen Tempo Overijse. Toon Opdekamp opende voor de tweede op rij de score, maar zag de tegenstander in de tweede helft opnieuw over de Zotten gaan. "Maar we toonden weerbaarheid en maakten toch nog gelijk", sprak de bedrijvige middenvelder.

Geel had het in de openingsfase niet onder de markt met Tempo Overijse, dat uit 2de amateur was afgezakt. Doelman Oussayd Belkouch toonde zijn kunnen om een achterstand te verkomen. Even later kreeg hij hulp van de paal. Dat was het sein voor Toon Opdekamp om in gang te schieten. Met een welgemikt schot bracht hij blauw-wit op voorsprong. Het was het tweede doelpunt voor de middenvelder uit Maasmechelen, die ook de opener maakte tegen Zepperen-Brustem.

Hoop

"We hadden het in het begin redelijk moeilijk", gaf Opdekamp toe. "Na de voorsprong konden we een beetje op de counter speculeren. We hadden nog een kans op 2-0, maar Overijse ook. De 1-0-voorsprong was goed en ik had er eerlijk gezegd goede hoop op." Maar die hoop verdween snel als sneeuw voor de zon. Meteen na rust stelde Kyell Lenaers gelijk met een hoge voorzet die voorbij alles en iedereen vloeg en in doel belandde.

Achterstand

Overijse nam over. Thomas Nzinga strafte een verkeerde terugspeelbal van Hoebregs af en bracht de bezoekers op voorsprong. En het ging van kwaad naar erger voor de thuisploeg. Even over het uur kreeg Walid Houssane een ingeving. Vanop zo'n 25 meter liet hij Belkouch kansloos met een magnifiek afstandsschot: 1-3. "We kwamen vol goede moed uit de kleedkamer, maar slikten direct een lucky goal", vertelde Opdekamp. "Overijse kwam snel op 1-2 en 1-3, een mooi doelpunt, maar dat lukt maar één op de zoveel keer. Op dat moment zakt de moed je in de schoenen. Alles wat kon tegenzitten, zat ook effectief tegen."

Wissels

Maar Geel kroop overeind. Trainer Urbain Spaenhoven bracht met Raf Hannes en Amin Oilil versterking op de flanken en dat rendeerde. "De trainer voerde enkele goede wissels door en we kregen opnieuw energie", zag Opdekamp. Raf Hannes lobte de aansluitingstreffer over doelman Yanni De Vriendt. Zeven minuten voor tijd dwong Amin Oilil zelf een strafschop af. De invaller knalde de 3-3 genadeloos hoog in doel.

Veerkracht

"Op dat moment hadden we nog het gevoel dat we er nog over konden gaan", zei Opdekamp. "We probeerden nog, maar konden geen grote kansen meer afdwingen. Achteraf moeten we tevreden zijn dat zijn blijven geloven en vechten. We hebben een grote weerbaarheid getoond."

Ook Geel-trainer Urbain Spaenhoven kon de veerkracht van zijn team wel appreciëren. "Ik ben tevreden dat de jongens de kop niet lieten hangen en na de wissels toch op zoek zijn blijven gaan naar de gelijkmaker tegen een sterk Overijse. Dankzij de steun van het thuispubliek werden we vooruitgestuwd. Toch moeten we de volgende weken samen een oplossing zien te vinden voor het aantal tegendoelpunten. We krijgen te veel doelpunten tegen om een wedstrijd te kunnen winnen. We moeten al meer dan drie keer scoren om te winnen. Daar gaan we de volgende weken aan werken." Volgende week zaterdag (19.30u) speelt Geel op verplaatsing bij KFC De Kempen.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Verbeek, Joosten, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Alessandro, Hoebregs- Ventôse, Maesen, Convents.
TEMPO OVERIJSE: De Vriendt - De Maeyer, Verdoodt, Gregoire, Barreiro Arca - Delooz, Houssane, Lenaers - Van Aerschot, Nzinga, Delvaulx.
VERVANGINGEN: 60' Verbeek en Quintiens door Hannes en Oilil, 64' Delvaulx door Peeters, 70' Houssane door Amunga Lan, 80' Ventôse door D'Hondt, 84' Nzinga door Libois, 89' Convents door Kayahan.
DOELPUNTEN: 20' Opdekamp 1-0, 46' Lenaers 1-1, 54' Nzinga 1-2, 62' Houssane 1-3, 71' Hannes 2-3, 83' Oilil (strafschop) 3-3.
STRAFSCHOP: 83' Oilil (omgezet).
GELE KAARTEN: 35' Hoebregs, 36' Verdoodt, 52' Delvaulx, 56' Verbeek, 62' Houssane, 77' Hannes, 90+1' D'Hondt
SCHEIDSRECHTER: Janis Serckx.

TAGS  I  Geel  I  Overijse  I  Opdekamp  I  Toon  I  Spaenhoven  I  Urbain

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024

woensdag 9 oktober 2024