Real Madrid haalt waanzinnige vervanger voor Modric: 130 miljoen euro'

Real Madrid haalt waanzinnige vervanger voor Modric: 130 miljoen euro'
Dinsdag 15 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Real Madrid heeft zijn zinnen gezet op Florian Wirtz als opvolger van Luka Modric, die aan het einde van dit seizoen vertrekt. Dat meldt Don Balon. Met deze mogelijke transfer wordt een van de grootste talenten van de Bundesliga naar Spanje gehaald. Dit lijkt echter slechte vooruitzichten te bieden voor jongelingen als Arda Güler en Brahim Díaz.

Wirtz als ideale vervanger

Na het vertrek van Modric is het duidelijk dat Real Madrid een creatieve kracht mist op het middenveld. De keuze is gevallen op Florian Wirtz, de Duitse ster van Bayer Leverkusen. Volgens Transfermarkt heeft hij een marktwaarde van 130 miljoen euro, en dat bedrag lijkt Real bereid te betalen. Wirtz wordt gezien als een perfecte aanvulling op het huidige team, waarin ook al sterren als Mbappé, Vinícius en Bellingham actief zijn.

De rol van Xabi Alonso

Een opvallend element in deze deal is dat Real Madrid in de toekomst Xabi Alonso naar de club wil halen als opvolger van Carlo Ancelotti. Dit wordt gebruikt in de onderhandelingen met Wirtz, aangezien Alonso momenteel zijn coach is bij Leverkusen. Het vooruitzicht om opnieuw onder Alonso te werken, lijkt een belangrijke factor in het overtuigen van Wirtz om naar Madrid te komen.

Minder kansen voor jong talent?

Met de komst van Wirtz zullen spelers als Arda Güler en Brahim Díaz hun kansen op speelminuten verder zien slinken. Zij zullen te maken krijgen met nog meer concurrentie op het middenveld, en dat kan hun ontwikkeling belemmeren. Het is dan ook de vraag of zij hun toekomst nog bij Real Madrid zien.

Poll: Vind jij Wirtz de ideale vervanger voor Modric?

TAGS  I  Real Madrid  I  Florian Wirtz  I  Luka Modric  I  Bayer Leverkusen

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024