Zeer pijnlijk: 'Voetbalbond kan Tedesco niet ontslaan'

Zeer pijnlijk: 'Voetbalbond kan Tedesco niet ontslaan'
Woensdag 16 oktober 2024 - 17:00   I   door Redactie

Er gaan steeds meer stemmen op om Domenico Tedesco aan de kant te schuiven. Ook de analisten zijn er niet van overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is. De bondscoach ontslaan is echter voor de voetbalbond bijna onmogelijk.

De kritiek op Tedesco is enorm aangezwengeld tijdens het EK. De Belgen speelden op dat toernooi slechts één goeie wedstrijd en dat was tegen Roemenië. Voor het overige werd geen enkel duel gewonnen en was het niveau ondermaats. Uiteindelijk gingen de Belgen eruit tegen zwarte beest Frankrijk in de achtste finales.

Enorme ontslagvergoeding

Ook de houding van Tedesco was toen een probleem. De bondscoach leek helemaal de weg kwijt. Tijdens de huidige Nations League zijn de resultaten en prestaties eerder wisselvallig. Al was het tegen Frankrijk niet slecht. Er werd echter wel verloren. Bovendien zit Tedesco met het probleem dat hij de grip op de grote namen wat kwijt is. Lukaku en De Bruyne kiezen zelf wanneer ze naar de nationale ploeg komen en Thibaut Courtois haakte na een dispuut met de bondscoach al af.

Stel echter dat de bond tot de conclusie is gekomen dat Tedesco moet gaan, dan is er een groot probleem. De KBVB zou volgens Sudpresse dan immers een ontslagvergoeding van liefst 1,7 miljoen euro moeten betalen. Als je weet dat de bond behoorlijk wat financiële zorgen heeft, is dat bijna onmogelijk. Tedesco heeft immers nog een contract tot 2026, want dat werd vlak voor het EK verlengd.

Poll: Wordt er slecht gewerkt bij de KBVB?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024