'Erling Haaland verrast iedereen: Géén Real Madrid, wél naar déze club'

'Erling Haaland verrast iedereen: Géén Real Madrid, wél naar déze club'
Woensdag 16 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Barcelona-voorzitter Joan Laporta is vastbesloten: Erling Braut Haaland moet uiterlijk in 2026 in het shirt van de Catalaanse club spelen. De spits van Manchester City is de absolute topprioriteit voor Barcelona, zo meldt de Spaanse sportkrant Sport. Ondanks de financiële uitdagingen waarmee de club kampt, wil Laporta zijn termijn als voorzitter afsluiten met het aantrekken van minimaal twee wereldsterren.

Jarenlange voorbereiding voor de Haaland-transfer

Laporta heeft al lange tijd een plan klaarliggen om Haaland naar Barcelona te halen. Het eerste contact werd gelegd in maart 2021, toen Haaland nog bij Borussia Dortmund speelde. Destijds werd het duidelijk dat de Noor klaar was voor een grotere uitdaging, en zijn vader en de inmiddels overleden zaakwaarnemer Mino Raiola begonnen de opties te verkennen. Zo ontstond er een eerste gesprek met Barcelona.

Sindsdien zijn er verschillende ontmoetingen geweest tussen Barcelona en de huidige zaakwaarnemer van Haaland, Rafaela Pimenta, die het werk van Raiola na zijn overlijden heeft overgenomen. De verstandhouding tussen Laporta en Pimenta lijkt sterk en wordt gezien als een belangrijk voordeel voor Barcelona in de race om de handtekening van de spits.

Strategisch plan 

De financiële situatie bij Barcelona blijft uitdagend, maar volgens Sport heeft Laporta een gedetailleerde strategie opgesteld om de transfer van Haaland mogelijk te maken. Al in 2021 was het duidelijk dat de club creatieve oplossingen moest bedenken om de financiën op orde te krijgen, en de voorzitter lijkt ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Er is veel vertrouwen dat de langdurige gesprekken en relaties die zijn opgebouwd, zullen helpen om Haaland te overtuigen.

De situatie bij Manchester City zou ook in het voordeel van Barcelona kunnen werken. Er gaan geruchten over mogelijke sancties tegen de Engelse topclub vanwege overtredingen van de financiële regels, en ook het eventuele vertrek van trainer Josep Guardiola speelt een rol. Als Guardiola vertrekt, kan dat de plannen van Haaland veranderen en Barcelona een unieke kans bieden om toe te slaan.

De noodzaak van een opvolger voor Lewandowski

De drang om Haaland aan te trekken is ook te verklaren door de behoefte aan een opvolger voor Robert Lewandowski. De Poolse spits heeft het seizoen geweldig begonnen, met twaalf doelpunten en twee assists in elf wedstrijden. Maar ondanks zijn uitstekende vorm kan Barcelona niet om de realiteit heen: Lewandowski is 36 jaar oud, en de club moet naar de toekomst kijken. Haaland wordt gezien als de perfecte vervanger die klaarstaat om het stokje over te nemen wanneer de tijd rijp is.

Ook Nico Williams als optie

Naast de plannen om Haaland aan te trekken, blijft Barcelona ook interesse tonen in Nico Williams van Athletic Club. De jonge aanvaller is een aantrekkelijke optie, zolang de financiële voorwaarden gunstig blijven. Toch blijft Haaland de absolute topprioriteit. Laporta lijkt vastberaden om alles in het werk te stellen om de Noorse spits naar Camp Nou te halen en zo een sterk fundament voor de toekomst te leggen.

Mocht Haaland voor Barcelona kiezen, is dat toch enigszins verrassend. Real Madrid is immers altijd zijn droomclub geweest, al van toen hij kind was. Toch lijkt Barcelona op dit moment de strijd te zullen winnen.

Poll: Hoop jij dat Haaland naar Barcelona trekt?

TAGS  I  Erling Haaland  I  FC Barcelona

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024