Tedesco heeft het gehad met kritiek: "Ik ben niet compleet gek, hè!"

Tedesco heeft het gehad met kritiek:
Zondag 13 oktober 2024 - 20:00   I   door Redactie

Domenico Tedesco kreeg bakken kritiek voor zijn tactiek tegen Italië in de eerste helft. Jérémy Doku speelde als rechterwingback. De bondscoach bijt nu van zich af.

“Of mijn wedstrijdplan tegen Frankrijk dezelfde zal zijn als tegen Italië? Je bedoelt dat Doku op de rechterkant zal staan? Dan zeg ik neen, want daar zal Doku niet staan. Ik wil nog wel eens uitleggen waarom hij daar stond. Ik hoopte meer balbezit te hebben zodat hij Dimarco achteraan kon houden", legt Tedesco uit. 

"Het was natuurlijk niet de bedoeling om hem als rechtsback uit te spelen. Sommigen mogen zeggen dat ik gek ben, maar ik ben niet compleet gek. Maar ik geef toe dat we te weinig balbezit hadden. Daarom heb ik ook snel aangepast", klinkt het.

Tweede plaats

Tedesco is hoopvol en gelooft nog steeds in de tweede plaats in de Nations League. “Dat geloof ik zeker. Winnen tegen Frankrijk zou uitstekend zijn. Maar met één punt kan het ook nog. We spelen nog thuis tegen Italië en in Boedapest tegen Israël. Mijn persconferenties zijn altijd duidelijk. Als we nu niets proberen, zullen we er geen gelegenheid meer voor hebben. We zullen klaar zijn als de WK-voorronde begint. We zullen klaar zijn.”

Poll: Heb jij vertrouwen in Tedesco?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Domenico Tedesco  I  Jérémy Doku

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024

donderdag 10 oktober 2024