Kranten zien absolute uitblinker bij Rode Duivels: "Horroravond!"

Kranten zien absolute uitblinker bij Rode Duivels:
Dinsdag 15 oktober 2024 - 08:00   I   door Redactie

Na de 1-2 nederlaag van de Rode Duivels tegen Frankrijk waren de Belgische kranten eensgezind: Jérémy Doku was de absolute uitblinker. Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws prezen de jonge aanvaller voor zijn spectaculaire prestatie, ondanks het verlies.

Het Nieuwsblad: "De Heizel als zijn speeltuin"

Het Nieuwsblad beschreef Doku’s optreden als een waar spektakel, waarin hij de Heizel deed denken aan de hoogdagen van Eden Hazard. “Hij liet de Heizel als zijn speeltuin lijken, zoals Eden Hazard dat vroeger deed,” aldus de krant. Het was vooral Doku’s snelheid en technische vermogen die indruk maakten: "Simpelweg indrukwekkend hoe hij Digne een horroravond bezorgde, zeker voor de pauze." Het enige minpunt volgens de krant was dat hij verdedigend tekortschiet. “Hij liet Digne te vaak lopen – zoals bij de afgekeurde 1-2 én de echte 1-2."

Het Laatste Nieuws: "Ready. Set. Go."

Ook Het Laatste Nieuws was lovend over Doku. “Ready. Set. Go,” kopte de krant. “De turbo stond aan in de eerste helft én hij stond in dribbelmodus. Digne zag sterretjes.” De krant merkte echter ook op dat Doku’s grootste probleem de efficiëntie blijft. “Jammer dat de efficiëntie ontbrak - een oud zeer,” schreven ze, hoewel ze benadrukten hoe dreigend hij in bepaalde periodes was: "Vrijwel onhoudbaar."

Ondanks de nederlaag waren de prestaties van Doku een van de weinige lichtpunten voor de Rode Duivels. De kranten geven aan dat de jonge Belg zich in de schijnwerpers heeft geplaatst, al is er nog ruimte voor verbetering in zijn defensieve werk en efficiëntie.

Poll: Is Doku de beste Rode Duivel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Jérémy Doku

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024