Fransen lachen met Rode Duivels: "Gewoon omdat het België is"

Fransen lachen met Rode Duivels:
Dinsdag 15 oktober 2024 - 12:00   I   door Redactie

De Rode Duivels verloren maandag met 1-2 van Frankrijk na een wedstrijd waarin ze bij momenten domineerden, maar zichzelf wederom tekort deden. De Franse pers zag er een herkenbaar patroon in: België dat goed begint, maar uiteindelijk faalt op de beslissende momenten.

"Hetzelfde verhaal" volgens L'Equipe

"Hetzelfde verhaal", kopte L'Equipe. "Zelfs als ze goed zijn, hebben ze geen kans tegen Frankrijk. Zelfs niet als je zo slecht begint, zelfs niet als je met tien eindigt. Omdat het Frankrijk is, omdat het België is." De gemiste strafschop van Tielemans werd gezien als een kantelpunt, dat de Fransen opnieuw in het zadel hielp.

Belgische Harakiri

Le Parisien zag de misser als een typisch voorbeeld van Belgische zelfdestructie: "De Rode Duivels slagen er altijd in om harakiri te plegen in de grote matchen." Ondanks hun sterke start, slaagden de Belgen er niet in om hun kansen te benutten.

"De Belgen zullen ons blijven haten"

Ook Le Figaro wees op de herhaling van eerdere duels. “De derde zege tegen de Belgen dit jaar. De Belgen zullen ons zo blijven haten", klonk het met enige voldoening. Het patroon is duidelijk: Frankrijk wint, België blijft achter met gemiste kansen en frustratie.

Poll: Vind jij de Fransen arrogant?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024

vrijdag 11 oktober 2024