"Ik zie het zitten": Opvolger van bondscoach Tedesco staat klaar

Woensdag 16 oktober 2024 - 09:00   I   door Redactie

De recente interlands van de Rode Duivels hebben gemengde reacties opgeleverd. Terwijl de winst tegen Frankrijk voor vreugde zorgde, liet het wisselvallige spel tegen Italië bij velen twijfels achter. Hierdoor blijft de positie van bondscoach Domenico Tedesco een onderwerp van discussie. Opvallend was dat er vanavond iemand in het bijzonder leek te hinten naar een mogelijke rol als opvolger: Wesley Sonck.

Tijdens een aflevering van De Tafel van Gert zat Wesley Sonck aan tafel, en presentator Gert Verhulst liet de kans niet voorbijgaan om hem subtiel uit te horen. Hoewel Sonck voorzichtig antwoordde, gaven zijn woorden aanleiding tot speculatie over zijn ambities als bondscoach. "Ik mag die job aannemen, want ik heb de diploma's", sprak hij, waarbij hij met een glimlach om de vraag heen dribbelde, net zoals in zijn gloriedagen op het veld.

Geen 'nee' op het verkeerde moment

Het gesprek kreeg al snel een luchtige toon, maar tussen de regels door was duidelijk dat Sonck de rol van bondscoach zeker niet uitsluit. "Ik zat acht jaar bij de federatie", vertelde hij, "en je denkt dan altijd dat je je misschien kan opwerken om ooit door te groeien." Verhulst zette nog een tandje bij: "Ik voel dat je geen 'neen' zou zeggen." Waarop Sonck lachend reageerde: "Ik doe een oproep, absoluut. You never know."

Sonck en de KBVB: Een complexe relatie

Wesley Sonck heeft eerder gewerkt voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Zijn vertrek daar volgde na een beleidswijziging waarbij werd gesteld dat werknemers niet tegelijkertijd elders als analist konden werken. Sonck koos er toen voor om zijn rol bij de bond op te geven, maar zijn recente uitspraken doen vermoeden dat hij een mogelijke terugkeer naar een prominente positie niet uitsluit.

Met zijn ervaring binnen de KBVB en de nodige licenties op zak, lijkt Wesley Sonck een interessante kandidaat te zijn, mocht de positie van bondscoach in de toekomst vrijkomen. Voor nu blijft het speculeren, maar één ding is duidelijk: Sonck heeft de deur naar de nationale ploeg zeker niet dichtgegooid.

Poll: Zou jij Sonck een goeie bondscoach vinden?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Wesley Sonck  I  Rode Duivels

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024

zaterdag 12 oktober 2024