'Er is opeens erg verrassend nieuws over toekomst van Erik ten Hag'

'Er is opeens erg verrassend nieuws over toekomst van Erik ten Hag'
Woensdag 16 oktober 2024 - 20:00   I   door Redactie

Ondanks de moeizame seizoenstart van Manchester United, hoeft Erik ten Hag niet te vrezen voor zijn positie als hoofdcoach. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is een ontslag de afgelopen weken nooit serieus besproken binnen de clubleiding. De Nederlandse oefenmeester had eerder al aangegeven zich geen zorgen te maken, en zijn zelfverzekerde houding blijkt terecht.

Het team van Ten Hag staat momenteel op een teleurstellende veertiende plek in de Premier League, met slechts acht punten uit zeven wedstrijden. Ook in de Europa League verloopt het nog niet naar wens. Na gelijke spelen tegen zowel FC Twente (1-1) op Old Trafford als FC Porto (3-3) uit, liggen de resultaten ver onder de verwachtingen van een club met zo’n rijke geschiedenis. Toch benadrukt Romano dat het bestuur van Manchester United geen plannen heeft om afscheid te nemen van Ten Hag.

Na de teleurstellende duels tegen FC Porto en Aston Villa (0-0) werd er wel overleg gevoerd binnen de club. Volgens Romano draaiden deze gesprekken echter om de uitdagingen die het team momenteel kent en de strategie voor de rest van het seizoen. "Ten Hag heeft geen officiële communicatie gekregen vanuit het bestuur dat hij mocht aanblijven," legt Romano uit. "Maar dat was simpelweg omdat er nooit sprake is geweest van ontslag. Ze hebben zijn positie wel besproken, maar een ontslag had daar nooit uit kunnen volgen."

 

Volgende uitdagingen op komst

Met de steun van het bestuur achter zich, kan Ten Hag zich richten op de volgende wedstrijden. Zaterdag nemen the Red Devils het in de Premier League op tegen Brentford, gevolgd door een cruciaal duel in de Europa League tegen Fenerbahçe. Momenteel staat United op de 21ste plek in het Europese toernooi, wat zou betekenen dat ze play-offs moeten spelen om de achtste finales te bereiken.

De komende weken worden dus belangrijk voor Manchester United en Ten Hag, die vastberaden is om zijn team weer op het juiste spoor te krijgen en de kritische ogen te trotseren. Het vertrouwen van het bestuur geeft hem de ruimte om dat te proberen.

Poll: Terechte beslissing van Man United?

TAGS  I  Manchester United  I  Erik ten Hag

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024