Exit Barcelona: 'Frenkie de Jong op weg naar déze grootmacht'

Exit Barcelona: 'Frenkie de Jong op weg naar déze grootmacht'
Donderdag 17 oktober 2024 - 21:00   I   door Redactie

Erik ten Hag blijft vastberaden in zijn poging om Frenkie de Jong naar Manchester United te halen. De Nederlandse trainer dringt volgens Sport bij de clubleiding aan op een wintertransfer voor de middenvelder van Barcelona. De Jong, die al meerdere keren werd gelinkt aan een overstap naar Manchester, werkte eerder met veel succes samen met Ten Hag bij Ajax.

Sinds zijn aankomst in Manchester heeft Ten Hag herhaaldelijk geprobeerd om De Jong naar Old Trafford te halen. De twee werkten samen tijdens het succesvolle Champions League-seizoen van Ajax in 2018/2019, waarna De Jong een toptransfer maakte naar Barcelona voor minimaal 75 miljoen euro. De middenvelder heeft echter altijd de voorkeur gegeven aan een langer verblijf in Catalonië, ondanks de aanhoudende interesse uit Engeland.

Toch lijkt Ten Hag nog steeds overtuigd dat De Jong zijn team kan versterken en hoopt hij dat Manchester United deze winter opnieuw een poging zal wagen. "Hij kan het team van nieuwe impulsen voorzien", aldus Ten Hag, die zijn selectie verder wil versterken om de kloof met topclubs als Manchester City, Arsenal en Liverpool te verkleinen.

Barcelona wil De Jong behouden

Bij Barcelona heeft De Jong nog een contract tot medio 2026 en hij blijft een gewaardeerde kracht. Trainer Hansi Flick wil de middenvelder graag behouden, zeker gezien de blessureproblemen die de club momenteel teisteren. De Jong speelde door een enkelblessure dit seizoen nog maar 24 minuten, maar zijn terugkeer op het veld wordt met spanning afgewacht. Flick ziet hem als een cruciale schakel voor het team, en een vertrek zou dan ook een flinke aderlating zijn voor de Spaanse club.

Toch sluit Sport niet uit dat er in de winter een 'oplossing' kan worden gevonden, vooral als Barcelona besluit open te staan voor een transfer. De club kan mogelijk ruimte willen creëren in het salarishuis of kapitaal willen genereren voor toekomstige versterkingen.

United bereid om opnieuw te investeren

Manchester United liet afgelopen zomer al zijn koopkracht zien door spelers als Leny Yoro, Noussair Mazraoui, Manuel Ugarte en Matthijs de Ligt binnen te halen. Hoewel Yoro door een blessure nog niet in actie kwam, heeft Ten Hag aangegeven dat er meer nodig is om de concurrentie aan te gaan met de Engelse top. De komst van De Jong zou een grote stap zijn om het middenveld verder te versterken en de ambitieuze doelen van United te ondersteunen.

Poll: Is Man United de ideale uitweg voor De Jong?

TAGS  I  Frenkie de Jong  I  Manchester United  I  Barcelona  I  v24

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024