'Daverende verrassing rond Frenkie de Jong en FC Barcelona'

'Daverende verrassing rond Frenkie de Jong en FC Barcelona'
Zaterdag 19 oktober 2024 - 13:00   I   door Redactie

Het contract van Frenkie de Jong bij FC Barcelona loopt nog tot het einde van het seizoen 2025/2026, maar achter de schermen is er al volop beweging. Waar voorzitter Joan Laporta eerder aangaf niet direct fan te zijn van de Nederlander, lijkt dat beeld nu bijgesteld. De club is namelijk begonnen met gesprekken over een contractverlenging van de middenvelder.

Van twijfel naar vertrouwen

Eerder deze week deden er geruchten de ronde dat De Jong wellicht zou herenigen met zijn voormalige trainer Erik ten Hag bij Manchester United. Een overstap die volgens insiders niet ondenkbaar was, gezien de goede relatie tussen de twee. Maar daar lijkt het voorlopig niet van te komen. Laporta gaf aan dat Barcelona juist druk bezig is met het verlengen van de contracten van enkele sterspelers, waaronder De Jong, Ronald Araujo en Pedri.

Frenkie de Jong kwam in de zomer van 2019 over van Ajax voor een indrukwekkend bedrag van 86 miljoen euro. Sindsdien speelde hij 215 officiële wedstrijden voor de Catalaanse club. Dit seizoen heeft hij echter een lange periode langs de kant gestaan vanwege een enkelblessure die hij opliep tijdens El Clásico in april. Maar onlangs maakte De Jong zijn rentree in het Champions League-duel tegen Young Boys, en zijn impact was meteen voelbaar.

Poll: Is voor De Jong de beste keuze om bij Barcelona te blijven?

TAGS  I  Frenkie de Jong  I  Barcelona  I  v24

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024