Dramatische wending voor David Hubert bij Anderlecht

Dramatische wending voor David Hubert bij Anderlecht
Zaterdag 19 oktober 2024 - 08:30   I   door Redactie

De eerste wedstrijd als definitieve hoofdcoach heeft David Hubert verloren. Dan nog wel bij de club die helemaal laatste staat en op dat moment nog een enkele overwinning had gepakt: Beerschot.

Hubert was tot dusver interim-coach. Onder zijn leiding begon Anderlecht beter te voetballen en verloor hij geen enkele keer. Daardoor gingen steeds meer stemmen op om van Hubert de definitieve opvolger van Brian Riemer te maken. Toch zag het daar aanvankelijk niet naar uit.

Anderlecht leek toch voor iemand anders te gaan als hoofdtrainer, ondanks de lovende kritieken voor Hubert. Zo was Ryan Mason zeer concreet in beeld. Hij is nu de T2 van Tottenham. In extremis besloot Anderlecht om toch door te gaan met Hubert. Een hele ommezwaai op het einde nog.

Slechtste scenario

Er zijn nogal wat waarnemers die vrezen dat Hubert te vroeg voor de leeuwen wordt gegooid. Hoofdcoach voor de langere termijn is nog wat anders dan een interim-opdracht. Hubert kan als trainer nog niet terugvallen op veel ervaring. Als je dan zo'n start neemt als met het resultaat in Beerschot, dan is dat wel het allerslechtst mogelijke scenario. Hopelijk kan Anderlecht zich donderdag in de Europa League tegen Ludogorets al herpakken.

Poll: Had Anderlecht langer moeten wachten om Hubert voor de leeuwen te gooien?

TAGS  I  Anderlecht  I  David Hubert

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024