Spaenhoven: "Geel gaat snel tot betere resultaten komen, daar ben ik van overtuigd"

Spaenhoven:
Vrijdag 18 oktober 2024 - 19:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel gaat zaterdag (19.30u) op bezoek bij KFC De Kempen, dat op gelijke hoogte staat met de Zotten. "De spelers moeten opnieuw met vertrouwen durven spelen", weet trainer Urbain Spaenhoven. "We moeten de winnaarsmentaliteit opnieuw in het team krijgen."

Geel speelde vorig weekend 3-3 gelijk tegen Tempo Overijse. Het maakte een 1-3-achterstand nog goed nadat het 1-0 was voorgekomen. Voor de Geelse trainer Urbain Spaenhoven is het geen kwestie van kwaliteit, maar eerder van vertrouwen. Om zijn team zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen, trainden de Zotten deze week opnieuw drie keer op het oefenveld naast het Leunenstadion.

"De jongens trainen sowieso drie keer per week, maar normaal gezien hebben zij op maandag een individuele uitlooptraining", legt Spaenhoven uit. "Zij kregen allemaal een programma dat zij thuis afwerken en ook naar de club moeten doorsturen. Maar omdat we nog maar pas samen zijn en er nog heel wat principes in te oefenen zijn, trainen we momenteel drie keer samen. Die extra maandag samen op het oefenveld doet veel."

Twee ploegen

Zaterdag tegen Tempo Overijse knokte Geel zich naar een gelijkspel nadat het 1-3 achter stond. "Ik zag deze week twee verschillende ploegen", vertelt Spaenhoven. "Zaterdag zag ik een ploeg dat in de tweede helft even de kluts kwijt was en dinsdag zag ik een ploeg dat met heel veel overgave en klasse aan de bal traint. Er is duidelijk sprake van wat twijfel in de hoofden bij de spelers. Alleen zij kunnen dat wegwerken door erin te geloven, opnieuw te winnen, met een resultaat aan te knopen en door een nederlaag niet meer te aanvaarden. Ze moeten in hun hoofd weer in de winning mood komen."

"Op de training is dat duidelijk", gaat Spaenhoven verder. "Daar staat een team dat er wil voor gaan. We zullen dus een evenwicht moeten zien te vinden tussen een wedstrijd op training spelen en effectief een match spelen op zaterdag. We toonden tegen Tempo Overijse, een sterke ploeg waarvan ik verwacht dat ze top drie zal spelen, een grote veerkracht en we kwamen nog terug tot 3-3."

Niveau optrekken

"Het verwachtingspatroon van dit Geel ligt veel hoger, maar als je acht punten telt uit zeven wedstrijden, dan moet je die verwachting even temperen. Dat patroon moet realistisch zijn. We mogen niet arrogant zijn. We moeten hard werken en zorgen dat we niveau halen. Momenteel zijn er factoren waardoor we dat niveau niet halen, maar we werken er wel naartoe. We gaan snel tot andere en betere resultaten komen. Daar ben ik van overtuigd. In deze ploeg zit voldoende kwaliteit, maar ze moeten opnieuw het vertrouwen krijgen en zich de winnaarsmentaliteit eigen maken. Die winning mood is alles."

Zaterdag staat promovendus KFC De Kempen op het programma. Ze tellen even veel punten als Geel, acht stuks. Deze week nam trainer Bart Anné onverwacht ontslag bij de ploeg uit Tielen. "De match tegen FC De Kempen wordt heel moeilijk", weet de Geelse trainer. "Het is een team dat thuis heel goed voor de dag komt. Ze spelen op een goed terrein. Dat is in ons voordeel. Maar we moeten niet naar de tegenstander kijken. We moeten naar onszelf kijken. We moeten ons niveau optrekken en variatie in ons spel brengen. Wij moeten stappen vooruit zetten."

Kapitein geschorst

Bij Geel is kapitein Jean-Michel Hoebregs geschorst. "Stijn Quintiens, die deze week papa is geworden, is er ook niet bij", besluit Spaenhoven. "Hij heeft een lichte blessure aan de hamstrings. Zacarias Antonio is ziek en Tijs Van Pol is nog niet zeker. Hij trainde al goed mee, maar het valt nog te bezien hoe hij de trainingen verwerkte. We mogen ook niet zorgen dat hij te vroeg start en opnieuw geblesseerd raakt. Dan zijn we verder weg van huis." (DJ)

De selectie: Alessandro, Baerts, Belkouch, Convents, D'Hondt, Hannes, Heylen, Joosten, Kayahan, Maesen, Neuts, Oilil, Opdekamp, Toussaint, Van Pol, Van Roy, Ventôse, Verbeek.

Poll: Wie wint de wedstrijd tussen KFC De Kempen en ASV Geel?

TAGS  I  ASV Geel  I  Urbain Spaenhoven

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024