Lukaku kondigt aan: "Ik kom naar Anderlecht om prijzen te winnen"

Lukaku kondigt aan:
Woensdag 16 oktober 2024 - 22:42   I   door Redactie

Romelu Lukaku heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar RSC Anderlecht, de club waar hij als tiener doorbrak. In de podcast van Friends of Sports onthulde hij zijn toekomstplannen en liet hij doorschemeren dat zijn comeback wellicht binnen twee jaar al een feit kan zijn. Lukaku, momenteel nog onder contract bij Napoli tot 2027, denkt erover na om eerder naar België te komen.

“Ik kom niet terug om af te bouwen”

De Belgische spits sprak vol overtuiging over zijn plannen: “Het gaat sowieso gebeuren", stelde hij. “En ik kom niet terug om af te bouwen. Ik wil nog een goed niveau halen.” Voor Lukaku is duidelijk dat hij in zijn thuisland opnieuw wil schitteren. “Als ik terugkom, gaan de mensen niet zeggen: hij takelt af. Ik zal competitief blijven. Als we twee keer verliezen, zal ik pissed zijn. We moeten kampioen worden", klonk het vastberaden.

Zijn woorden laten weinig aan de verbeelding over. De topspits wil de winnaarsmentaliteit waarmee hij bij Anderlecht is opgegroeid, weer tot leven brengen bij de club. Hij benadrukte: “De club weet dat we daar naar terug moeten. We moeten niet bang zijn om dat uit te spreken. Dat is geen grote mond opzetten.”

Respect voor Mignolet

Tijdens het gesprek sprak Lukaku ook zijn bewondering uit voor Simon Mignolet, die succesvol terugkeerde naar België bij Club Brugge. “Ik heb heel veel respect voor Simon Mignolet. Hoe hij terugkeerde, zo moet je dat doen,” vertelde hij. Hoewel Mignolet bij een andere club speelt, waardeert Lukaku zijn aanpak en inzet.

Lukaku sloot zijn verhaal af met een duidelijke boodschap: “Als ik terugkeer naar Anderlecht, wil ik kampioenschappen winnen. Dat is de mentaliteit waarmee ik ben opgegroeid, en dat is waar de club naar moet streven. Gezonde ambities zijn nooit verkeerd.”

Poll: Denk jij dat Lukaku bij Anderlecht nog potten zal breken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Napoli  I  Romelu Lukaku

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024