'Dit wordt de erg verrassende opvolger van Guardiola bij Manchester City'

'Dit wordt de erg verrassende opvolger van Guardiola bij Manchester City'
Donderdag 17 oktober 2024 - 19:00   I   door Redactie

Manchester City bereidt zich voor op een mogelijke verandering aan het roer. Met het contract van Pep Guardiola dat aan het einde van dit seizoen afloopt, gaan de geruchten dat de Spaanse topcoach Manchester zou kunnen verlaten.

Volgens The Guardian heeft de club al een gedroomde opvolger op het oog: Rubén Amorim, de huidige trainer van Sporting Lissabon. Amorim wordt gezien als een van de meest veelbelovende jonge trainers van Europa. De 39-jarige Portugees staat bekend om zijn aanvallende speelstijl en heeft zich de afgelopen jaren in de kijker gespeeld bij diverse topclubs. Eerder werd hij al in verband gebracht met clubs als Liverpool, maar City lijkt nu de beste kaarten in handen te hebben. Amorim staat bovenaan de lijst met potentiële vervangers van Guardiola, zelfs boven namen als Zinedine Zidane, Mikel Arteta en Xabi Alonso.

Veelbelovende carrière bij Sporting Lissabon

De opmars van Amorim als coach is indrukwekkend. Na een korte periode als trainer bij Casa Pia en SC Braga maakte hij de overstap naar Sporting Lissabon, waar hij zich al snel bewees. Onder zijn leiding speelt Sporting attractief en succesvol voetbal. Met een puntengemiddelde van 2,26 over 224 wedstrijden, twee landstitels en meerdere bekerwinsten, heeft Amorim zijn waarde ruimschoots bewezen.

Guardiola’s vertrek zou een einde betekenen aan een zeer succesvolle periode voor Manchester City, maar de club kijkt alvast vooruit. Als Amorim inderdaad de opvolger wordt, kan hij bouwen op een sterke basis en een selectie die gewend is aan succes. Of de Portugees de grote schoenen van Guardiola kan vullen, zal moeten blijken.

Poll: Zou hij een goeie vervanger voor Guardiola zijn?

TAGS  I  Pep Guardiola  I  Manchester City  I  Sporting Lissabon

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024