'Grote schok rond Memphis Depay bij Oranje'

'Grote schok rond Memphis Depay bij Oranje'
Vrijdag 18 oktober 2024 - 21:00   I   door Redactie

Na een tegenvallend EK en zijn opvallende transfer naar Brazilië lijkt Memphis Depay door veel voetbalfans in Nederland te snel te zijn afgeschreven. Volgens Sjoerd Mossou, na het zien van de recente prestaties van Joshua Zirkzee en Brian Brobbey in het Nederlands elftal, is dit een onterechte conclusie.

“Op basis van de wedstrijden die we in Brazilië hebben gezien, snap ik de kritiek wel", stelt Mossou in Voetbalpraat op ESPN. “Maar dat betekent niet dat Memphis meteen terug moet in het Nederlands elftal. Wat wel duidelijk is, is dat een goede Memphis nog altijd beter is dan wat we momenteel van deze jonge spitsen zien.”

Brobbey en Zirkzee onder de loep

Mario Been nuanceerde de prestatie van Brian Brobbey tegen Duitsland. “Hij kreeg simpelweg niet de kans om zich te laten zien", aldus Been. “In de thuiswedstrijd tegen Duitsland was hij een totaal ander verhaal: aanspeelpunt en betrokken bij het spel. Maar nu stond hij op een eiland en kreeg hij geen bruikbare ballen.”

Joshua Zirkzee stelde, volgens Been, echter teleur tegen Hongarije. “Ik had meer van hem verwacht, vooral in de kleine ruimtes. Normaal gesproken moet hij dat aankunnen, maar deze keer viel het tegen.” Krijgen we snel Depay weer bij Oranje te zien? Het zou best wel eens kunnen. Bondscoach Ronald Koeman volgt de situatie alvast op de voet.

Poll: Vind jij dat Depay weer erbij moet zijn bij Oranje?

TAGS  I  Oranje  I  Memphis Depay  I  v24

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024