Lukaku zorgt voor nieuwe rel rond Rode Duivels: "Het is niet aan hém!"

Lukaku zorgt voor nieuwe rel rond Rode Duivels:
Vrijdag 18 oktober 2024 - 08:00   I   door Redactie

Romelu Lukaku heeft voor het eerst in maanden opnieuw gesproken met de media tijdens een podcast van Friends of Sports en Koolcast. De spits nam geen blad voor de mond en uitte stevige kritiek op zowel de Belgische voetbalbond als de manier waarop de media de zaak-Courtois hebben aangepakt.

In de podcast verwees Lukaku naar het dispuut tussen Thibaut Courtois en bondscoach Domenico Tedesco, dat uitmondde in Courtois’ besluit om niet meer voor de Rode Duivels te spelen zolang Tedesco aan het roer staat. “De bond had de situatie beter moeten managen”, stelde Lukaku. “Op een persconferentie moet je meteen zeggen dat er geen vragen mogen komen over het conflict. Zo nam Sir Alex Ferguson bij Manchester United de controle. De mensen van de bond hadden Thibaut en de coach moeten beschermen. Dit had niet zo lang mogen duren.”

Reactie van Sportspress

Lukaku’s uitspraken over de media zorgden echter voor ophef. Bij Sportspress, de organisatie van en voor sportjournalisten, betreuren ze zijn oproep om bepaalde vragen te weren. Rudy Nuyens, secretaris-generaal van Sportspress, reageerde: “Het is niet aan de spelers om te beslissen welke vragen journalisten mogen stellen. Romelu moet zich focussen op zijn prestaties op het veld. Persvrijheid is cruciaal, en dat mogen we nooit beperken.”

KBVB zwijgt, maar steunt

De voetbalbond zelf wil officieel niet reageren, maar volgens bronnen geven ze Lukaku op bepaalde vlakken gelijk. Zo benadrukt de KBVB dat de zaak-Courtois al langer geen groot thema meer is op persconferenties en dat journalisten nooit geweerd worden omwille van hun vragen. Toch hopen ze bij de bond dat Lukaku snel weer fysiek en mentaal topfit zal zijn om opnieuw aan te sluiten bij de nationale ploeg, zeker met het oog op het WK 2026.

Poll: Terechte kritiek op Lukaku?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Romelu Lukaku

vrijdag 18 oktober 2024

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024