'Ziyech hakt knoop door over terugkeer naar Ajax en verlaat Galatasaray'

'Ziyech hakt knoop door over terugkeer naar Ajax en verlaat Galatasaray'
Donderdag 17 oktober 2024 - 17:00   I   door Redactie

De toekomst van Hakim Ziyech lijkt niet langer in Turkije te liggen. De Marokkaanse spelmaker zal naar verwachting Galatasaray na dit seizoen transfervrij verlaten, zo meldt het Turkse medium Fanatik. Hoewel eerder een transfer naar het Midden-Oosten werd overwogen, lijkt Ziyech nu zijn zinnen te hebben gezet op een avontuur in de Verenigde Staten.

Ziyech kwam vorig jaar op huurbasis naar Galatasaray en tekende deze zomer een definitief contract bij de Turkse topclub. Ondanks zijn ambities om zich te bewijzen in Istanbul, komt hij amper in de plannen van trainer Okan Buruk voor. Tot dusver speelde Ziyech slechts vier wedstrijden en zat hij meerdere keren negentig minuten op de bank. Een recente hamstringblessure zorgde bovendien voor extra speelminuten langs de kant.

Volgens Turkse bronnen is Galatasaray niet van plan om de clausule in Ziyech's contract, die automatisch verlenging zou inhouden bij vijftig procent speeltijd, in werking te laten treden. De club doet er alles aan om te voorkomen dat de Marokkaanse international langer blijft, wat de deur openzet voor een vertrek.

Overstap naar MLS in de maak, geen signaal van Ajax

Hoewel eerder een transfer naar Qatar werd genoemd, lijkt Ziyech nu positief tegenover aanbiedingen uit de Major League Soccer te staan. Bronnen rond de speler melden dat een winterse overstap naar de Verenigde Staten zeer waarschijnlijk is, al is het nog onduidelijk welke clubs interesse hebben getoond. Bij een transfer in januari zou er echter wel een transfersom moeten worden betaald.

De mogelijkheid van een terugkeer naar Ajax, waar Ziyech ooit furore maakte en uitgroeide tot publiekslieveling, lijkt op dit moment niet aan de orde. De Amsterdamse club heeft zich nog niet gemeld voor de creatieve middenvelder, ondanks de eerdere speculaties over een comeback. Ziyech zelf staat open voor een nieuw avontuur en de kans lijkt groot dat hij zijn carrière zal voortzetten aan de andere kant van de oceaan.

Poll: Had jij Ziyech graag zien terugkeren naar Ajax?

TAGS  I  Galatasaray  I  Ajax  I  Hakim Ziyech  I  v24

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024