'Sem Steijn beslist over toptransfer naar Ajax'

'Sem Steijn beslist over toptransfer naar Ajax'
Donderdag 17 oktober 2024 - 16:00   I   door Redactie

Sem Steijn blijft zich ontwikkelen als een van de uitblinkers van FC Twente. De 22-jarige aanvallende middenvelder, die sinds zijn overstap van ADO Den Haag in Enschede speelt, is bezig aan een ijzersterk seizoen. Met acht doelpunten in twaalf wedstrijden dit seizoen is hij zelfs topscorer van de Eredivisie, en dat trekt de aandacht van topclubs zoals Feyenoord en Ajax.

Twee jaar geleden haalde Twente Steijn transfervrij binnen na elf jaar bij ADO Den Haag. Vorig seizoen was hij goed voor negentien goals en bewees hij zijn waarde. Jay Driessen, zijn voormalig coach bij VVV-Venlo, is niet verbaasd: "Ik heb hem altijd een groeibriljantje gevonden." Ook Ruud Brood, die hem begeleidde bij ADO, ziet dat Steijn zich flink heeft doorontwikkeld. "Hij heeft zich met name tactisch verbeterd en speelt nu met lef en diepgang."

Interesse van topclubs en contractbesprekingen

Ondanks zijn succes blijft de vraag of Steijn openstaat voor een overstap naar Ajax. Zijn vader Maurice was vorig seizoen kort hoofdtrainer bij de club, wat eindigde in een pijnlijk vertrek. Volgens Hans Kraay junior had dit een grote impact op Sem, die "veel verdriet en boosheid" voelde rond de situatie van zijn vader bij Ajax.

Toch kan een transfer naar een Nederlandse topclub niet uitgesloten worden. Driessen en Brood zien Steijn zeker slagen bij clubs als Feyenoord of Ajax, waar zijn scorend vermogen en bravoure gewaardeerd zouden worden. FC Twente probeert ondertussen zijn contract open te breken en hem langer vast te leggen, met een optie om zijn verbintenis te verlengen tot medio 2026. Of Sem Steijn binnenkort naar de Nederlandse top trekt of zijn toekomst in Enschede ligt, blijft spannend om te volgen.

Poll: Zou jij Steijn bij Ajax willen zien spelen?

TAGS  I  Sem Steijn  I  FC Twente  I  Ajax  I  v24

donderdag 17 oktober 2024

woensdag 16 oktober 2024

dinsdag 15 oktober 2024

maandag 14 oktober 2024

zondag 13 oktober 2024