Geel ziet spits van Pol terugkeren en scoren, maar verliest met zware cijfers.

Zaterdag 19 oktober 2024 - 22:16   I   door Redactie

Geel verloor zaterdag met 4-1 van KFC De Kempen. Het zag spits Thijs van Pol terugkeren en de 1-1 maken, maar na de rust ging het van kwaad naar erger met de Zotten. Gevolg een 1 op 9 onder Urbain Spaenhoven en 13de in het klassement.

Bij Verbroedering Geel voerde trainer Urbain Spaenhoven vier wijzigingen door na het 3-3-gelijkspel tegen Tempo Overijse. Kapitein Jean-Michel Hoebregs zat een eerste van twee schorsingsdagen uit. Linkerflankverdediger was er voor eerst dit seizoen niet bij. Hij liep een blessure aan de hamstrings op. Jens Verbeek en Seppe Maesen verhuisden naar de bank. In hun plaats kwamen Ilias Van Roy, Raf Hannes en Amin Oilil. Als vierde speler koos Spaenhoven toch voor spits Thijs van Pol, die op speeldag drie in de eerste helft tegen Rotselaar was uitgevallen met een blessure aan de hamstrings.

Vroege achterstand

De Nederlandse spits was naar Geel gehaald om voor de nodige doelpunten te zorgen, maar moest de voorbije vier weken lijdzaam langs de zijlijn toekijken hoe zijn team met de punten smodderde. De hoop en veel verwachting rustte op de schouders van de Nederlandse targetman. De Geelse euforie duurde welgeteld één minuut. Senne Dierckx bracht de thuisploeg met een kopbal via de lat op voorsprong: 1-0.

Van Pol scoort meteen

De bezoekers reageerden meteen met een vrije trap van Sven Joosten. Doelman Yannick Verbist pareerde gevat. In de rebound mikte Amin Oilil het leer tegen de lat. Pech voor de Zotten. Geel bleef zoeken naar de gelijkmaker. Raf Hannes probeerde, maar vond doelman Verbist op zijn weg. De Kempense doelman wilde niet wijken en hield ook Alessio Alessandro met een beenveeg van de gelijkmaker. Genoeg getreuzeld, moest Thijs van Pol gedacht hebben. De spits deed in minuut elf waarvoor hij van Berg en Dal naar Geel was gehaald: scoren! In één tijd nam de spits de voorzet van Dries Ventôse op de slof: 1-1.

Drie goals na rust

Geel ging verder op het elan. De Kempen probeerde het met lange ballen en zocht daarbij Demba Janneh, maar verder dan een 1-1 kwamen beide ploegen voor rust niet meer. Bij de bezoekers zochten ze meer en meer het instinct van Van Pol, maar zijn kopballen zorgden voor onvoldoende gevaar. Op het uur kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Teun Goethaert verschalkte met een overhoeks schot doelman Oussayd Belkouch.

Urbain Spaenhoven bracht Jens Verbeek en Seppe Maesen voor Ilias Van Roy en Marijn Convents, maar het beoogde effect kwam niet. Integendeel. Demca Janneh had ongetwijfeld de beelden van Geel tegen Overijse goed bekeken en had net als Houssane een week eerder een beauty in gedachte: 3-1 voor de thuisploeg.

Met nog twintig minuten te gaan moest Geel alles op alles zetten. Een kwartier voor tijd kopte Thijs van Pol de 3-2 bijna tegen de touwen, maar doelman Verbist ranselde met een kattensprong en met gevaar voor lijf en leden het leer nog uit doel. Hij kwam daarbij hard in aanvaring met de paal. Maar de aansluitingstreffer lukte de bezoekers niet meer. Het werd zelfs nog erger. Vijf minuten voor tijd legde invaller Chiel Swaans de zware 4-1-cijfers vast.

1 op 9

Het verhoopte Thijs van Pol-effect duurde één helft. Daarna moesten de Zotten de kelk opnieuw tot de bodem ledigen. Na een 4 op 9 onder Tom Schipper, een 3 op 6 onder interim-coach Dirk Foriers volgde nu een 1 op 9 onder Urbain Spaenhoven. Enig lichtpunt aan de Geelse horizon is de terugkeer van spits Thijs van Pol, die meteen goed was voor een doelpunt. Maar met 8 op 24 kan je niet meer spreken van een accident de parcours. De spelers en trainer vragen geduld om het nieuwe systeem te in te vullen, maar intussen loopt de concurrentie weg... en zakken de fiere Zotten naar een voorlopige 13de plaats in het klassement op zes punten van rode lantaarn Bevel. Zaterdag (20u) moet Geel naar City Pirates.

KFC DE KEMPEN: Verbist - Cabanier, Govers, Gielis, Janneh - Dierckx, Moorkens, Vanhoof - Trommelen, Verheyen, Wouters.
ASV GEEL: Belkouch - Van Roy, Joosten, Baerts, Hannes - Opdekamp, Alessandro, Oilil - Ventôse, van Pol, Convents.
VERVANGINGEN: 60' Van Roy door Verbeek, 66' Convents door Maesen, 71' Oilil door D'Hondt, 82' Goethaert door Swaans, 87' Dierckx door Bouziane, 89' Janneh en Gielis door Moorkens en Bourdouxhe.
DOELPUNTEN: 2' Dierckx 1-0, 11' van Pol 1-1, 58' Goethaert 2-1, 71' Janneh 3-1, 86' Swaans 4-1.
GELE KAARTEN: 56' Verheyen, 90' Cabanier, 90+2' Baerts.
SCHEIDSRECHTER: Torben Hontis.