Gecombineerde elf: Club en Standard kunnen samen heel sterk elftal vormen

Gecombineerde elf: Club en Standard kunnen samen heel sterk elftal vormen
Zondag 22 juli 2018 - 12:00   I  

Vanavond staan Club Brugge en Standard tegenover mekaar in de Supercup. Het is alvast uitkijken naar welke van de twee topclubs zo vroeg op het seizoen meteen op de afspraak aanwezig is. Eén ding is zeker: mochten Club en Standard de krachten bundelen, beschikken ze over een kampioenenploeg.

Wij legden beide kernen naast elkaar en maakten met de spelers van Club Brugge en Standard een zo sterk mogelijk gecombineerd elftal. Onbeschikbare spelers – en die zijn er om uiteenlopende redenen – namen we niet op in het elftal.

Het maakt dat geblesseerden Brandon Mechele en Marvelous Nakamba en spelers die met hun gedachten elders zitten zoals Abdoulay Diaby, Anthony Limbombe, Guillermo Ochoa en Mehdi Carcela niet van de partij zijn. Junior Edmilson en Wesley Moraes zijn de uitzonderingen, want zij zijn gewoon beschikbaar voor de Supercup en blijven hun club mogelijk toch trouw.

6 spelers van Club, 5 van Standard

In doel krijgt Karlo Letica de voorkeur op Jean-François Gillet. Die laatste wordt in principe opnieuw reserve als Standard een nieuwe keeper aanwerft, terwijl Letica toch te boek staat als een groot talent. De Kroaat krijgt een driemansdefensie voor zijn neus, bestaande uit Benoit Poulain, Christian Luyindama en Konstantinos Laifis. Die laatste twee maakten vorig seizoen veel indruk bij De Rouches.

Op het middenveld vormen Ruud Vormer, Razvan Marin en Hans Vanaken een sterke driehoek, terwijl Dion Cools en Junior Edmilson de flanken bestrijken. Diep in de spits is Wesley Moraes de targetman. Hij krijgt nog de steun van Paul-José Mpoku. Als dat geen leuke ploeg is, zeg!

Het gecombineerde elftal:

Poll: Wie heeft de beste ploeg?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024