Antwerp FC en Gheysens schrikken zich kapot: "Faillissement dreigt"

Antwerp FC en Gheysens schrikken zich kapot:
Woensdag 02 oktober 2024 - 11:15   I   door Redactie

Het ziet er steeds minder goed uit voor vastgoedgroep Ghelamco. Antwerp-voorzitter Paul Gheysens moet zelfs gaan rekening houden met een faillissement.

In de komende twaalf maanden moet Ghelamco nog 600 miljoen euro aan schulden terugbetalen. Gheysens zette al alles in de etalage om aan zoveel mogelijk geld te raken, maar daardoor verkoopt hij zaken met verlies. In de afgelopen zes maanden werd er bijna 200 miljoen euro verlies gemaakt door Ghelamco.

KPMG trok in april al aan de alarmbel. “Het gebeurt uiterst zelden dat een revisor zich zulke zorgen maakt over de continuïteit van het bedrijf”, zegt financieel expert Pascal Paepen in Het Nieuwsblad. “Dit zijn allemaal signalen dat er iets goed mis is."

Volgens Paepen staat het imperium van Gheysens op instorten. “Ik hoop dat het niet gebeurt, maar hij is volop aan het liquideren. Als hij niet voldoende cash vindt om die leningen af te betalen of te herfinancieren, dan is een faillissement niet uitgesloten", luidt het.

Voor Antwerp is het maar te hopen dat er snel een overnemer gevonden wordt. Van Gheysens zal het alvast niet meer afhankelijk kunnen zijn. Zoveel is wel duidelijk.

Poll: Denk jij dat het zover zal komen?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

woensdag 2 oktober 2024

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024