'Wangedrag tegen Antwerp heeft desastreuze gevolgen voor Beerschot'

'Wangedrag tegen Antwerp heeft desastreuze gevolgen voor Beerschot'
Dinsdag 01 oktober 2024 - 18:00   I   door Redactie

De fans van Beerschot hebben zich zondag niet van hun beste kant laten zien. Na de incidenten tijdens de stadsderby tegen Antwerp, vreest Westerlo, dat vrijdag thuis tegen Beerschot speelt, dat ook zij slachtoffer zullen worden van de acties van enkele heethoofden.

Burgemeester van Westerlo, Guy Van Hirtum, legt aan Het Laatste Nieuws uit dat hij het eerst en vooral jammer vindt wat er gebeurt met Beerschot. "Ik heb met Beerschot te doen”, vertelt hij, waarna hij meteen overschakelt op de problematiek van de supporters.

“Normaal gezien maken zo’n 500 à 600 supporters van Beerschot de verplaatsing naar Westerlo en het stoort me wel dat die niet zouden mogen komen omdat er daar enkele heethoofden tussen zijn die dan de brave supporters zouden straffen”, geeft hij aan.

Ondanks zijn beklag, overweegt de gemeente wel degelijk om vrijdag geen uitfans toe te laten. “We zullen zien wat het resultaat is. Het is belangrijk om het risico nu goed in te schatten. De rivaliteit tussen Beerschot en Antwerp is natuurlijk veel groter dan tussen Beerschot en Westerlo. De grote schrik is nu dat de Beerschotsupporters zich richten tegen hun eigen bestuur en dat tot incidenten kan leiden”, legt hij uit.

Poll: Moet Westerlo de Beerschot-fans vrijdag toelaten in het stadion?

TAGS  I  Beerschot  I  Westerlo

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024