Domenico Tedesco keihard onderuitgehaald: "Je moet er gewoon mee stoppen"

Domenico Tedesco keihard onderuitgehaald:
Dinsdag 01 oktober 2024 - 10:00   I   door Redactie

Het veelbesproken interview van Kevin De Bruyne na de match tegen Frankrijk van begin september blijft nazinderen. Met de volgende Nations League-wedstrijden in zicht, komen ze in La Tribune nog eens terug op de uitspraken van de Rode Duivel en wat ze teweeg hebben gebracht.

Voor analiste Cécile De Gernie maakte het interview met Kevin De Bruyne heel wat duidelijk over bondscoach Domenico Tedesco. "Als twee van de beste spelers ter wereld, Courtois en De Bruyne, niet meer voor de nationale ploeg willen spelen, is dat een probleem van de coaching”, vertelt ze.

Daarop volgt de vraag of Tedesco dan wel moet aanblijven als trainer. Stéphan Streker vindt van niet, maar ziet ook dat de KBVB hem nu niet meer zal ontslaan. "Daar is het al te laat voor. Ze kunnen geklopt worden met 0-1000, hij zal nog behouden worden”, vreest hij.

Hij had liever een andere trainer aan het roer gezien nu. “Ik beoordeel niet de mens of de coach, maar in zo'n situatie moet je er gewoon mee stoppen. Er was een mislukking en hij heeft zijn grenzen laten zien. En dat is geen veroordeling van zijn talenten als coach. Maar voor zowel ons als voor hem was het beter geweest om te stoppen”, is de harde conclusie.

Poll: Had Tedesco ontslagen moeten worden na het EK?

TAGS  I  Domenico Tedesco  I  Rode Duivels  I  Kevin De Bruyne

dinsdag 1 oktober 2024

maandag 30 september 2024

zondag 29 september 2024

zaterdag 28 september 2024