Geel verliest de Kempense derby tegen Turnhout

Zaterdag 28 september 2024 - 21:55   I   door Redactie

Geel verloor zaterdag de Kempense derby tegen Turnhout met 1-3. Marijn Convents opende al vroeg de score, maar Rico Coeckelbergs trapte de Binken in de tweede helft naast en voorbij de Zotten. In blessuretijd legde Lars Adriaensen de 1-3-eindstand vast.

Bij ASV Geel wijzigde interim-coach Dirk Foriers zijn team op slechts één plaats. Kapitein Jean-Michel Hoebregs was geschorst nadat hij in Bevel zijn derde gele kaart pakte. In zijn plaats stond Jens Verbeek (26) voor het eerst aan de aftrap. De verdediger kwam in het tussenseizoen over van Dessel Sport. Speler-trainer Thomas Wils bracht Sam Schepers voor Louis Coeckelbergs.

Snelle voorsprong

Beide supporterskernen lieten zich vanaf minuut één horen. De Geelse supporters begeleidden hun team met bengaals vuur. De toon voor deze Kempense derby was gezet. Het inspireerde de thuisploeg tot goede aanvallende combinaties die al na vijf minuten beloond werden met het openingsdoelpunt van Marijn Convents. Dries Ventôse zette van op rechts strak voor. De Turnhoutse defensie kreeg het leer niet ontzet en Convents was er als de kippen bij om van dichtbij de 1-0 tegen de touwen te prikken.

De bezoekers reageerden via een schot van El Mediouni dat via een Geels been in hoekschop werd verwerkt. Even later probeerde Jef Coeckelbergs het uit de tweede lijn, maar zijn schot kon Oussayd Belkouch niet verontrusten. Daarna zakte het tempo. Turnhout probeerde spits Rico Coeckelbergs te zoeken, maar slaagde daar niet in. Geel controleerde en liet de bal het werk doen. Maar in de zone van de waarheid ontbrak het beide teams aan precisie.

Kans op 2-0

Net voor rust lanceerde Sven Joosten met een lange bal Marijn Convents. De flankaanvaller had oog in oog met Senne De Fré de 2-0 aan de voet, maar de Turnhoutse goalie bleef pal staan. In de rebound kon Seppe Maesen de klus ook niet klaren. De Zotten verzaakten het zichzelf gemakkelijk te maken. Als reactie kopte Sebastien Lormans een voorzet van Jelmer Bruurmijn over. Zo gingen beide teams met een 1-0-tussenstand rusten.

Rico Coeckelbergs

Na de pauze was de eerste kans voor de Binken, maar de kopbal van Lormans kon Belkouch niet verrassen. Op het uur was het de beurt van de Zotten. Raf Hannes zette een mooie actie op, maar zijn schot zoefde over. Aan de overzijde ging Turnhout meer op zoek naar de gelijkmaker. Eerst kreeg Jef Coeckelbergs een open schietkans, maar Oussayd Belkouch ging goed plat, maar een minuut later liet de ingevallen Ilias Van Roy zich op rechts aftroeven door Rico Coeckelbergs en de aanvaller twijfelde niet en schoof de gelijkmaker voorbij Belkouch tegen de touwen: 1-1.

Met nog twintig minuten te gaan kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Bij Geel maakte Zacarias Antonio nog zijn debuut. Hij werd in de spits gedropt in de plaats van Seppe Maesen. Maar het doelpunt viel aan de overzijde. Rico Coeckelbergs hield Baerts af en kon overhoeks zijn tweede van de avond voorbije Belkouch trappen: 1-2. Met nog tien minuten te gaan was het alles over niets voor Geel. Het werd uiteindelijk niets. Marijn Convents had nog de kans op de 2-2, maar net als in de eerste helft stuitte hij op een goed keepende Senne De Fré, die met een beenveeg de bal in hoekschop verwerkte.

Turnhout vergrootte de voorsprong zelfs nog. In de laatste seconde legde invaller Lars Adriaensen de 1-3 vast. Zo bleven de Geelse spelers en supporters verweesd achter, terwijl de spelers van Turnhout onder luid gezang hun supporters gingen groeten. Geel blijft steken met een 7 op 15. Turnhout springt met 8 punten over Geel. Zondag (15u) moeten de Zotten op bezoek bij Zepperen-Brustem.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Verbeek, Joosten, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Alessandro, Hannes - Ventôse, Maesen, Convents.
KFC TURNHOUT: De Fré - Bruurmijn, Schepers, Wils, Tavares - Lormans, J. Coeckelbergs, Hermans - Emmen, R. Coeckelbergs, El Mediouni.
VERVANGINGEN: 61' El Mediouni door Colman, 63' Verbeek door Van Roy, 77' Maesen en Venôse door D'Hondt en Antonio, 82' Emmen door Adriaensen, 84' Quintiens door Oilil, 90+1' R. Coeckelbergs door Emuhu.
DOELPUNTEN: 5' Convents 1-0, 69' R. Coeckelbergs 1-1, 81' R. Coeckelbergs 1-2, 90+3' Adriaensen 1-3.
GELE KAARTEN: 40' Tavares (fout op Opdekamp), 58' Verbeek (protest), 77' Opdekamp (fout op Lormans), 83' Alessandro (fout op Hermans).
SCHEIDSRECHTER: Marnic Claes.
TOESCHOUWERS: 1.500.

Poll: Heeft u de derby tussen Geel en Turnhout in het Leunenstadion gevolgd?